Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Egy Somogy megyei intézetben verték egymást a lányok

Egy Somogy megyei intézetben verték egymást a lányok

A Blikket egy fiatal lány kereste meg egy videófelvétellel, amin látszik, hogy egy korábbi társát kínozzák az intézetisek: az egyik kamasz nekiesik egy másiknak, aki nem is védekezik. Az informátor már áthelyeztette magát egy másik intézetbe. A lány a lapnak kifejtette:

„Rendszeresen hajba kapnak a lányok fiúügyek miatt, gyakran össze is verekednek. Ám a nevelők nemhogy csitítanák őket, sokszor még szítják is a konfliktust. Borzasztó az egész. Minden rossz benne: a bútorok le vannak lakva, a kaja sem jó. Gyűlöltem ott lenni. A nevelők között van pár kivétel, akik normálisak, de kevés. Nem segítenek semmiben. Sokan bántalmazó családból jövünk, engem is azért vettek el a szüleimtől, mert életveszélyben voltam mellettük. Szörnyű volt újra félni valakitől. Most egy másik intézményben lakom, ahol sokkal jobb a helyzet, mint eddig volt.”

A lap megkereste az érintett intézményt, ahol azt nyilatozták, eddig még nem érkezett panasz a nevelőik stílusára és a gyerekekkel való bánásmódjukra.

A videó ide kattintva érhető el.

Kiemelt kép: Blikk