Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A nigériai csapatkapitány a sorsdöntő meccs előtt tudta meg, hogy elrabolták az apját

A nigériai csapatkapitány a sorsdöntő meccs előtt tudta meg, hogy elrabolták az apját

John Obi Mikel úgy játszotta végig az Argentína elleni sorsdöntő összecsapást, hogy nem mondhatta el senkinek.

John Obi Mikel közvetlenül az Argentína előtti utolsó – továbbjutásról döntő – csoportkör előtt kapott egy telefonszámot. Amikor felhívta, emberrablók közölték vele, hogy édesapját elkapták, és ha nem fizet egy nagyobb összeget, akkor megölik, de akkor is, ha ezt bárkinek elmondja – írta a Guradian. Pa Michael Obit akkor kapták el, amikor épp egy temetésre tartott. A férfit 2011 után másodszor került emberrablók fogságába.

A labdarúgó ezután végigjátszotta a Messiék ellen 2-1-re elbukott mérkőzést.

„Érzelmileg rendkívült zavart voltam, és döntést kellett hoznom, hogy mentálisan kész vagyok-e a játékra. Össze voltam zavarodva, nem tudtam, mit tegyek, de végül úgy döntöttem, nem okozhatok csalódást 180 millió nigériainak. Ki kellett zárnom a fejemből, mert a nemzetemet kellett képviselnem. Nem szólhattam a csapattagjaimnak vagy a válogatott vezetőinek, csak a szűk baráti körömet értesítettem. Az emberrablók azt mondták, fejbelövik apámat, ha jelentem a hatóságoknak vagy bárkinek. Nem akartam beszélni a szövetségi kapitánnyal, mert nem akartam, hogy egy ilyen fontos meccsanapon ő is elbizonytalanodjon. Bármennyire is szerettem volna, nem tehettem.”

– nyilatkozta a lapnak.

John Obi Mikel apját végül kiszabadították a rendőrök hétfő délután, igaz azóta is intenzív osztályon ápolják, mert a fogságban megkínozták.