Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Túl van az életveszélyesen sérült mentőápoló a műtéteken

Túl van az életveszélyesen sérült mentőápoló a műtéteken

Mint korábban beszámoltunk róla szerdán Szolnoknál egy megkülönböztető jelzését használó mentőautó eddig tisztázatlan körülmények között összeütközött egy vele szemben közlekedő, utasokat szállító autóbusszal. A balesetben a mentőautó vezetője és a szállított beteg életét vesztette, az esetkocsiban tartózkodó mentőápoló és mentőtiszt pedig súlyosan megsérült, őket a budapesti Honvédkórházba, illetve az Országos Baleseti Intézetbe szállították két mentőhelikopterrel ellátás után. Az autóbuszon levő húsz sérült közül egy ember súlyosan, a többiek könnyebben sérültek.

Az Országos Mentőszolgálat a Facebookon hétfőn számolt be arról, hogy “az életveszélyes sérüléseket szenvedett mentőápoló túl van a tervezett műtéteken. Az állapota stabil, neurológiai státusza ezután lesz megítélhető, kezeléséhez a Honvéd kórházban minden szükséges eszköz és feltétel adott, transzfúzióra nem szorul, így irányított véradásra nincs szükség.”

Az Országos Baleseti Intézetben kezelt mentőtisztről is hírt adtak: az állapota tovább javul, a történtekre ugyan csak részben emlékszik, de jól kommunikál, láztalan. A főigazgató őt, illetve a mentőápoló hozzátartozóit is biztosította arról, hogy az Országos Mentőszolgálat minden szükséges, a gyógyulást, illetve az érintett családok életét támogató segítséget megad.