Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Több mint kétszázan fulladtak vízbe a líbiai partoknál

Több mint kétszázan fulladtak vízbe a líbiai partoknál

Június 29. és július 1. között 204, Európába tartó ember fulladt a Földközi-tengerbe Líbia partjainál – közölte vasárnap a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM). A nemzetközi szervezet nem részletezte, hogy a menekültek milyen körülmények között vesztették életüket, de ezzel együtt idén már ezer fölé emelkedett azoknak a száma, akik az idei évben nem élték túl a rizikós tengeri utat.

A Földközi-tengeren meglehetősen gyakori, hogy az embercsempészek túlzsúfolt, rossz állapotú hajókra terelik az embereket, amelyek aztán a viszontagságos út során, felborulnak vagy elsüllyednek. A nyári időszakban egyébként jóval többen indulnak útnak az észak-afrikai országból, a megnövekedett embertömeggel azonban nem nagyon bír el a líbiai partiőrség. A líbiai hatóságok idén már több mint 8000 embert mentett ki és vittek vissza az észak-afrikai állam partvidékére.

(HVG)