Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Teljesen kiakadtak az ausztrálok, amiért betiltották az eldobható műanyag zacskókat

Teljesen kiakadtak az ausztrálok, amiért betiltották az eldobható műanyag zacskókat

Nem indult jól az egyszer használatos műanyag szatyrok tiltása Ausztráliában. Bár a tiltás elég indokoltnak tűnik, –tekintve, hogy a világ lassan belefullad a rengeteg műanyag szemétbe– az ausztrál vásárlókat nem igazán hatották meg a környezetvédelmi érvek.

A hírek szerint volt olyan vásárló, aki az eladó torkának esett dühében, egy másik pénztárost pedig „pénzsóvár söpredéknek” nevezett egy tajtékzó vásárló.

Új-Dél-Wales állam kivételével már az egész kontinensen tilos ingyen vékony műanyagzacskót osztogatni a vásárlóknak, további két üzletlánc pedig önkéntesen vállalta be a műanyag szatyrok ingyenes osztogatásának leállítását. Az eldobható szatyrok helyett újrahasznosítható szatyrokat árulnak, darabját 15 centért (kb. 30 forint).

A legnagyobb szupermarketlánc, a Woolworth június 20-án kezdett pénzt felszámítani a műanyag szatyrokért, ám a vásárlók olyan rosszul fogadták a dolgot, hogy inkább július 8-ára tolták ki az ingyenesség megszüntetését.

(BBC)