Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Neymar lőtte a nyolc közé a brazilokat

Neymar lőtte a nyolc közé a brazilokat

Nemcsak támadásban volt jó a dél-amerikai válogatott, hanem a védelme is remekül zárt.

 

Nem erre számítottunk, mintha szerepet cseréltek volna a csapatok. Előzetesen úgy gondoltuk, hogy Mexikó majd átadja a területet Brazíliának és a fegyelmezett védekezésből villámgyorsan megindulva vidáman kontrázik a nyolcaddöntőben – ez már a németek ellen is jól működött –, ehhez képest a találkozó első 20 percében inkább Mexikó támadott többet. A közép-amerikai együttes már a saját térfelén letámadta a brazilokat, akik így eleinte a vártnál jóval kevesebbszer jutottak el Ochoa kapujáig.

Viszont ha arra jártak – és ahogy telt az idő, egyre többször jártak arra –, akkor próbálkoztak is, ráadásul jóval pontosabban, mint Mexikó, ennek köszönhetően pedig a szünetben Ochoa már három védésnél járt (összesen meg húsznál, azaz meccsenként négynél), míg a mexikói együttes egyetlen egyszer sem tudta eltalálni a brazil kaput. Sokat elmond a dél-amerikai válogatott védekezéséről, hogy a négy kísérletből hármat is a védők blokkoltak, szóval meglehetősen jól zárt a brazil védelem.

Igaz, a brazil rohamok erősödését látva kérdés volt, hogy képes lesz-e kitartani végig Mexikó és Ochoa kapus, s bizony a válasz elég hamar megszületett, hiszen a második félidő hatodik percében már vezetett is Brazília. Neymar sarokkal passzolt Williannek, rohant a kapu elé, a tizenhatoson belülre betörő Williantól pedig érkezett a passz, amit a brazilok sztárja becsúszva továbbított a hálóba.

पोखरेलकी छोरी 🇧🇷 🇧🇷 on Twitter

Solid GOAL by Neymar https://t.co/Osc6GLvZga

A brazil válogatott a gól után is lendületben maradt, jó tíz perc kellett Mexikónak, hogy felocsúdjon, és az első kaput eltaláló lövésével jelezze, azért még nem dőlt el a meccs! Kifejezetten jó iramú második félidőt láttunk, Mexikó próbált egyenlíteni – ehhez azonban még pontosabb, gyorsabb játék kellett volna –, miközben a braziloknál szinte minden támadásban benne volt a gólveszély.

A hajrára a brazilok egy kicsit hátrébb húzódtak, s megmutatták, hogy ez a brazil válogatott attól is rendkívül erős, hogy akar és tud is védekezni, miközben a 89. percben eldöntötte a meccset. És mivel a támadósor meccsről meccsre jobban teljesít, Brazília Franciaország mellett a torna legnagyobb esélyesévé nőtte ki magát.

fotó: AFP/Europress

Megérte megnézni?

Nagyjából hetven percig igen. Jó iramú, változatos mérkőzés volt, a hét első munkanapjának végét simán el lehetett csalni a meccs javára, még akkor is, ha a végére kicsit ellaposodott a találkozó, de összességében azért jó kis mérkőzés volt.

Nyolcaddöntő

Brazília–Mexikó 2–0 (0–0)

Gólszerző: Neymar, Firmino

Borítókép: AFP/Europress