Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.
A Tesco hatalmas szövetségessel vinné lejjebb az árait

Gyakorlatilag már csak aláírásra vár a Tesco és a Carrefour stratégiai együttműködési megállapodása – jelentette be a két kiskereskedelmi óriás. Az együttműködés keretében a két lánc össze fogja hangolni a beszállítói hálózatait, illetve bedobják a közösbe a sajátmárkás termékeiket. Az együttműködéstől azt remélik, hogy hatékonyabban fognak tudni működni, olcsóbban tudják majd kínálni termékeiket, szélesíteni tudják a kínálatukat.

A két cég közt már két éve zajlanak a tárgyalások, a mostani bejelentés szerint azt remélik, szeptemberre véglegesíteni tudják a megállapodást.

A brit Tesco az Egyesült Királyság legnagyobb kiskereskedelmi lánca és Európa egyik legnagyobbja, a francia Carrefour Európa legnagyobbja. Magyarországon nincs jelen, de a régió több országában igen: Ausztriában, Bulgáriában, Lengyelországban, Romániában, Macedóniában.

(BBC)