Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A kormány a fiatalok tudata alá akarja bepuzzle-ozni a hazaszeretetet

A kormány a fiatalok tudata alá akarja bepuzzle-ozni a hazaszeretetet

Honvédelmi miniszterként a déli határzár felépítését és a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program megalkotását tekinti a legfontosabb eredménynek, új megbízatásában pedig egy hazafias nevelési módszertan létrehozásán dolgozik – Simicskó István frissen kinevezett hazafias nevelésért felelős kormánybiztos interjút adott a kormányközeli Magyar Időknek.

Az interjúban a kormánybiztos szőr mentén utalt a konteóhívők kedvenc toposzára, a keresztény- és nemzettudat lerombolásán ügyködő háttérhatalomra: “Ebben a globalizált, túlzott mértékben liberális elveket valló világunkban

nagy erők ügyködnek azon, hogy ne a közösségeket, a nemzeti közösséget, a családokat és a nemzettudatot erősítsék.

Nagyon sok jel mutat arra is, hogy a nyugati civilizáció alapvető problémája leginkább a hitehagyottság.”

Simicskó szerint komoly probléma, hogy a gyerekek nem tudnak elég hungarikumot mondani: “Elgondolkodtató viszont az, hogy a legtöbb iskolás diák alig tud a nemzeti érté­keink vagy a hungarikumok közül valamit is megnevezni.”

Simicskó szerint a hazafias nevelést akár már általános iskolában el lehet kezdeni. “Össze kell rakni egy olyan puzzle-t, amiből kijön egy értelmes, egészséges, hazafias nevelési módszertan. A történelem tantárgy például kiváló lehetőség arra, hogy kiegészítésképpen egy

olyan anyagot tegyünk hozzá, amely egyébként tudat alatt, a szívükben erősíti meg

a fiatalok hazájuk iránti elkötelezettségét.”