Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

30 percig nyomkodta a telefonját vécézés közben, egy egész életen át élhet a következményekkel

30 percig nyomkodta a telefonját vécézés közben, egy egész életen át élhet a következményekkel
  • 2018. július 2., 15:49

A kínai Csungking tartományban egy 24 éves férfi deréktól lefelé lebénult, mert túl sokáig ült a vécén, telefonjába merülve.

Zhang Tong-Jun borbélynak semmilyen orvosi problémája nem volt az eset előtt, aznap is csak fél órával szerette volna kitolni ebédszünetét, amíg trónolás közben nyomkodja a telefonját.

40 perc után kollégáinak szúrt szemet, hogy még mindig távol van, ezért utána mentek megnézni jól van-e. Ekkor Zhangot már a földön fekve találták eszméletlenül. Azonnal kórházba vitték a férfit, azonban addigra már maradandó károsodást szenvedett.

Az orvosok diagnózisa alapján kijelenthető, hogy a baj okozója a vécén eltöltött túl sok idő volt. Gondolj bele: fél óra ugyan abban a pózban már a tv előtt is sok, hát még egy deszkán… Nem is csoda, hogy ez megakadályozta a vér megfelelő áramlását a testében, a dolgokat az pedig csak fokozta, hogy mindezt egy ablaktalan szűk helységben tette.

Így amikor hirtelen felállt, oxigénhiányos állapot lépett fel az agyában, ami ájuláshoz és végül bénuláshoz vezetett.

Az orvosok arra is felhívták a figyelmet, hogy érdemes arra koncentrálni ilyenkor, amiért vécére megyünk, mert bár nem gyakori az ilyen paralízis, nem tesz jót alfelünknek semmiképp, ha inkább a Candy Crush-t veretjük.

(Forrás: 9gag)