Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Az egyház még mindig hallgat a tatabányai szexuális bántalmazás ügyében

Az egyház még mindig hallgat a tatabányai szexuális bántalmazás ügyében

Egy tatabányai hittantanár szexuálisan bántalmazott egy 7 és egy 9 éves kislányt egy általános iskolában. A gyanú szerint egyiküket arra kényszerítette, hogy vetkőzzön le, a másikat pedig magához húzta – számolt be az RTL Híradó még pénteken.

A Bors most arról ír, hogy a férfit korábban kiskorú sérelmére, szexuális indíttatásból elkövetett bűncselekményért már elítélték, s börtönben is ült, mert éveken keresztül szexuálisan kihasználta 12 éven aluli nevelt fiát. A lap megkereste az élettársát, akivel tavaly el is jegyezték egymást. Ő elmondta, hogy tisztában volt a múltjával és elfogadta.

A férfi egyébként hittudományi főiskolára jár, a diplomáig már csak egy éve volt hátra. Az továbbra is kérdéses, hogy a férfi hogyan taníthatott ilyen múlttal egyáltalán. Az iskolától úgy nyilatkoztak korábban, hogy heti egy órát tartott náluk a hittantanár és az egyház jelöli és választja ki az oktatókat és nem tudják, volt-e erkölcsi bizonyítványa. Az egyház továbbra is hallgat.