Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Mégsem lehet biciklivel felszállni a metróra

Mégsem lehet biciklivel felszállni a metróra

“Jelenleg még folyamatban van a metró vonalán tervezett kerékpárszállítási tesztüzem bevezetésének előkészítése, ezért arra június utolsó hétvégéjén még nem kerülhet sor” – írja közleményében a BKV.

“Az európai példákon alapuló bicikliszállítás kísérleti bevezetésének helyszíne a lifttel akadálymentesen elérhető M4-es metró lesz. A pontos szállítási feltételekről az utasok a bevezetés időpontja előtt kapnak hivatalos tájékoztatást” – ígérik.

A tömegközlekedési eszközökön való korlátozott kerékpárszállítás a világon meglehetősen bevett gyakorlat, Budapesten a HÉV-eken, a HÉV-pótló autóbuszokon, a 60-as villamoson (a fogaskerekű vasúton), a 65-ös, 65A és a 165-ös autóbuszon, a 77-es trolibuszon, az 56-os, az 56A, 59-es 59A, 59B és a 61-es villamoson lehet kerékpárt szállítani, valamint a dunai D11-es, D12-es és D14-es hajójáratokon.

A VEKE nagyon kiakadt rajta, hogy a BKV lehetővé tenné a kerékpárszállítást a 4-es metrón, a Kerékpárosklub támogatja az ötletet, egyébként nem számítanak rá, hogy a budapesti biciklisek tömegesen vennék majd igénybe a lehetőséget.

Kiakadt a közlekedési egyesület, hogy fel lehet vinni a biciklit a 4-es metróra