Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Újabb magyar klubot gyaláznak meg: MOL Vidi FC-re változtatja a nevét a Videoton

Újabb magyar klubot gyaláznak meg: MOL Vidi FC-re változtatja a nevét a Videoton

Az ember azt hinné, hogy az Újpest tavalyi címercseréjénél megalázóbb dolgot nem szenvedhet el magyar szurkolótábor, de tavalyi bajnokcsapat Videotonnál sikerült elintézni a dolgot: a klub, illetve a tulajdonos Garancsi István bejelentette, hogy július 1-től Videoton FC helyett MOL Vidi FC-ként működik tovább a klub. “Komoly tervekhez komoly pénz kell. A Vidi bizonyította az elmúlt években, hogy képes megújulni és eredményt elérni, de ehhez kellett a MOL támogatása is. Nyolc éve állnak a csapat mögött főszponzorként, és belföldön komoly sikereket értünk el. De mi többet szeretnénk. A MOL az egyetlen igazi magyar székhelyű multi. A vállalat már nemzetközi szinten is bizonyított, és azt szeretnék, ha mi is ezt tennénk” – idézi Garancsit a klub honlapja.

Bár Garancsi maga szerezte vissza a sokáig Fehérvár FC (sőt, rövidebb ideig Parmalat FC-ként) futott Videoton nevet, a MOL névszponzorrá emelésével viszont az a fura helyzet állt elő, hogy két cégnév szerepelt volna egy névben, amiből ráadásul csak az egyik fizet, a Videoton ugyanis nem volt szponzor, és csak azért forgott a neve, mert a fehérvári klubbal úgy alakult, hogy már alakulásakor is a cégről lett elnevezve.

Ez viszont nem valószínű, hogy megnyugtatja a fehérvári szurkolótábort, akiknek ráadásul már lassan második éve stabilan Felcsútra kell mennie hazai meccsekre is, mivel a fehérvári stadion kitartóan húzódik, ráadásul most már tényleg az isten se tagadhatja le, hogy állami nagyberuházásról van szó.