Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Névnapján érte a halálos baleset a mentőst

Névnapján érte a halálos baleset a mentőst

A mentő elhunyt sofőrje a Törökszentmiklósi Mentőállomás munkatársa volt.

Mint beszámoltunk róla szerdán egy megkülönböztető jelzését használó mentőautó eddig tisztázatlan körülmények között összeütközött egy vele szemben közlekedő, utasokat szállító autóbusszal. A balesetben a mentőautó vezetője és a szállított beteg életét vesztette, az esetkocsiban tartózkodó mentőápoló és mentőtiszt pedig súlyosan megsérült, őket a budapesti Honvédkórházba, illetve az Országos Baleseti Intézetbe szállították két mentőhelikopterrel ellátás után. Az autóbuszon levő húsz sérült közül egy ember súlyosan, a többiek könnyebben sérültek.

A Bors úgy tudja az elhunyt mentős a Törökszentmiklósi Mentőállomás munkatársa volt. László régi mentős volt, s az a sors kegyetlen játéka, hogy a tragédia a névnapján történt. „Vele együtt szertefoszlott minden álmom. Ő volt a mindenem” – írta a Facebookon László egyik közeli ismerőse. A mentősök országszerte részvétüket fejezték ki kollégájuk tragikus ha­lála miatt. „Soha nem fogom elfelejteni a közös szolgálatainkat, a sok apró hülyeséget! Nem telt el úgy műszak, hogy ne kellett volna megállnunk hazafelé a bolt előtt, hiszen mindig vettünk a kutyuskáknak valami finomat” – emlékezett Lászlóra egy gyászoló kollégája.

A budapesti Honvédkórház intenzív osztályára szállított egyik mentős állapota annak ellenére stabil, hogy életveszélyes, többszörös koponyatörést, bordatörést szenvedett, és egyéb sérülései is vannak. A lapnak nyilatkozó egészségügyi szakértő szerint számos kérdést vet fel a baleset. Ki a felelős? Történt-e műszaki hiba? Hányadik órában teljesített szolgálatot a sofőr? Ezekre majd a rendőrség tudna választ adni, miután egyelőre az sem világos hibázott-e egyáltalán valaki.