Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Két ügyben is népszavazást kezdeményez az MSZP

Két ügyben is népszavazást kezdeményez az MSZP

Az MSZP elnöke bejelentette: a napokban benyújtandó kezdeményezéseikkel referendumot javasolnak azért, hogy az Országgyűlés kötelezze a kormányt, csatlakozzon az európai ügyészséghez, illetve annak érdekében, hogy nézettség alapján használják fel a kormányzati kommunikációs forrásokat.

Az európai ügyészséghez történő csatlakozás azért szükséges, mert az uniós pénzek „kézen-közön” eltűnnek és bármilyen lépést, feljelentést tesznek ez ellen, a magyar ügyészség „füle botját” sem mozdítja – mondta el Tóth, aki szerint a másik kezdeményezéssel azt szeretnék elérni, hogy a kormányzati kommunikációra fordított pénzt „nézettség és olvasottság szerint kelljen felhasználni”, azaz azok a médiumok is részesedjenek belőle, amelyeknek sokkal magasabb a nézettsége, illetve olvasottsága, mint a Fideszhez közeli lapoknak.

(MTI)