Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Bűncselekménnyel gyanúsítja a Kétfarkú járdafestőit a rendőrség

Bűncselekménnyel gyanúsítja a Kétfarkú járdafestőit a rendőrség

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt székesfehérvári aktivistáit 394 ezer forintra büntetnék, mert a Budai úton színes festékkel festettek le egy nagyjából 10 méter hosszú, teljesen tropára ment járdaszakaszt két hónappal ezelőtt.

Fenekes Roland, az akció egyik tervezője és kivitelezője a Szeretlek Magyarországnak elmondta, az akcióval, csakúgy, mint a hasonló korábbiakkal, az volt a célunk, hogy felhívjuk az illetékesek figyelmét a járda életveszélyes állapotára. Egyébként a járda ugyanúgy négy színben pompázik azóta is, hozzá sem nyúltak.

A rendőrségtől kaptak egy határozatot, amiből kiderült, az eddig „szándékos rongálással megvalósított tulajdon elleni szabálysértés” helyett immár bűncselekménnyel gyanúsítják őket, mert a rendőrség szerint a kárérték meghaladja az 50 ezer forintot: egészen pontosan 394 ezer forint kárt okoztak és a festék kémiai úton nem eltávolítható. A határozat ellen panasszal fognak élni.