Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Már focira sincs pénz Pécsen

Már focira sincs pénz Pécsen

Szélnek eresztették a PMFC NB III-as focicsapatát arra hivatkozva, hogy nincs pénz – számolt be a bama.hu.

Csütörtök délelőtt jelentette be Vári Attila, a klubot működtető PSN Zrt. vezérigazgatója a labdarúgóknak és az edzőknek, hogy mindenki kereshet magának csapatot. Azt még nem tudják, hogy mennyi pénzből gazdálkodhatnak a jövőben, ez két-három héten belül fog kiderülni, mennyiből jut a csapatra, s ennek ismeretében lehet majd keretet kialakítani.

A csapat elindul az NB III-ban, de a feljutás helyett a bennmaradás lesz a cél.

A szurkolók minden bizonnyal el lesznek ragadtatva a döntéstől, ugyanis májusban még amiatt rendezték át a stadiont és a környékét, mert nem jutottak fel az NB II-be. Az ultrák a stadionból való távozás során az épületben egy falat, valamint a stadion előtt egy rendőrautót rongáltak meg.

A PMFC kálváriája 2015-ben indult, amikor az MLSZ nem adott licencet a csapatnak és csak a megye I-ben tudtak indulni. Az utolsó első osztályú meccsen el is temették a focit, ami azóta is vár a feltámadásra. Most úgy néz ki, hogy visszarugdosták a sírba.

Pécsen nem csak focira nincs pénz. Egy hete kiderült, hogy nem futja a közgyűlés élő közvetítésre sem, ráadásul a grémium azon ülését sikerült így nézők nélkül végigvinni, ahol több áremelésről is döntöttek. Erről a cikkünket itt olvashatja:

Drágulásdömping Pécsen: többe kerül majd egy buszjegy, mint Budapesten

Jócskán emelkedik a parkolás, a tömegközlekedés és a bölcsődei ellátás díja is Pécsen, ha a közgyűlés rábólint az előterjesztésekre. Mindeközben mindenki hallgat arról, hogy az Államkincstár mennyire fogja szorosan a gyeplőt a város gazdálkodása felett.