Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Sírsz, ha megtudod, mennyit fizetnek Maradonának, hogy szétcsapja magát

Sírsz, ha megtudod, mennyit fizetnek Maradonának, hogy szétcsapja magát

Naponta egy vagyont kap a FIFA-tól azért, hogy ott legyen a meccseken, mégis bármit megtehet.

Mentőt kellett hívni Maradonához, annyira beütött neki a fehérbor az Argentína-Nigéria meccsen, ide vezetett az isteni Diego bulitúrája az oroszországi futball világbajnokságon.

Az argentin legenda az elmúlt két hétben folyamatosan emelte a tétet a mérkőzéseken: tilosban szivarozott, csúnya porallergia miatt végigszipogott egy egész meccset, két tánc között bealudt az ülőhelyén, rasszista gesztusokkal illette a koreai szurkolókat, bemutatott a nigériaiaknak és mindeközben töménytelen mennyiségű szeszt fogyasztott el.

Már-már azt hihetnénk, hogy Maradona bármit megtehet, és talán nem is állunk messze a valóságtól. Mert, azt még hozzá sem fűztük, hogy a fenti ámokfutás ellenére a FIFA

napi 10 ezer fontot, azaz 3,7 millió forintot fizet az idősödő sztárnak.

A szövetség emellett természetesen minden járulékos költséget is áll. Mindez egy olyan programnak a része, amelyet a FIFA-elnöke, Gianni Infantino azért talált ki, hogy a nagy öregek jelen lehessenek a fiatalabb generáció nagy megmérettetésein, és még nagyobb figyelmet tereljenek a játékra.

Nos, ha értékmentes ítéletet mondunk: Maradona eddig korrekten megdolgozott a pénzéért. A kérdés csak az, a FIFA valóban olyan figyelemre számított-e, amilyet eddig szolgáltatott?

(Mirror)