Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Nagy változás lesz Budapest legpatinásabb mozijában

Nagy változás lesz Budapest legpatinásabb mozijában

Közbeszerzést írt ki a Corvin mozi nézőtéri székeinek cseréjére a mozit üzemeltető Budapest Film Zrt. – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből.

A kiírás tanúsága szerint minden teremben lecserélik a székeket, összesen 1 439 darabot vesznek (ebben van 20 tartalék), a megrendeléshez a régi szék ki- és az újak beszerelése is hozzátartozik. A munkákat várhatóan november 22-e és december 5-e között fogják végezni.

A hirdetményből az is kiderül, hogy a mozi legnagyobb termében nem csak a székek fognak megújulni: “A Korda teremben várhatóan más szakipari munkák is folynak majd a projekt ideje alatt, így a teremből a meglévő székeket már 22.11.2018. napján ki kell szerelni, az új székek beszerelése 2018. december 02-án kezdődhet.”

A Corvin filmszínház 1922 novembere óta működik, az ünnepélyes megnyitón jelen volt Horthy Miklós kormányzó, Kosztolányi Dezső Szavak címmel írt költeményt az eseményre. A Corvin mozi az 56-os harcokban megrongálódott és kigyulladt, de a forradalom leverése után felújították, 57-ben már újranyitott (azóta egy komoly átépítésen esett át 1995 és 1997 között).