Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Már első budapesti hetén üzent a kormánynak az új amerikai nagykövet

Már első budapesti hetén üzent a kormánynak az új amerikai nagykövet

Első Budapesten töltött hetén máris meglátogatta a Közép-Európai Egyetem belvárosi kampuszát David Cornstein, az Amerikai Egyesült Államok nagykövete.

„Hálásak vagyunk a nagykövet CEU iránt tanúsított figyelméért és támogatásáért. A CEU olyan amerikai intézmény, amely az elmúlt 27 évben jelentősen hozzájárult az amerikai-magyar kapcsolatokhoz” – mondta Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektora.

Cornstein nagykövet, David Kostelancik helyettes misszióvezető és a nagykövetség munkatársai meglátogatták a CEU többszörösen díjnyertes új kampuszát és történelmi épületeit, találkoztak Ignatieff elnök-rektorral, és üdvözölték a CEU oktatóit, dolgozóit és hallgatóit.

David Cornstein már washingtoni meghallgatásán jelezte: Budapesten fő célja az lesz, hogy kiálljon a szólás- és a sajtószabadság mellett, s a Közép-Európai Egyetem sorsát is a szívén viseli majd.

Borítókép: Michael Ignatieff üdvözli David Cornsteint. Fotó: CEU