Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

60 éve eltűnt síelő rokonait keresik az olasz hatóságok

60 éve eltűnt síelő rokonait keresik az olasz hatóságok

Egy több mint hatvan éve szerencsétlenül járt, 13 éve megtalált jómódú síelő azonosításához kérik a széles nyilvánosság segítségét a Facebookon az olasz hatóságok.

A márkás felszerelése és drága öltözete alapján tehetősnek vélt, harmincas éveiben járó, rövidlátó és 1,65 méter magas férfi holttestét 3100 méteres magasságban találták meg egy gleccseren a Franciaországgal határos észak-olaszországi Valle d’Aosta tartományban 2005 júliusában. A nála lévő tárgyak korából ítélve az 1950-es évek elején veszíthette életét.

A megtalálása óta eltelt években az olasz hatóságok minden erőfeszítést megtettek – átnézték a meglévő adatbankokat és a korabeli újságokat – az elhunyt személyazonosságának megállapítására, hogy a holttestet átadhassák a családnak, de minden olaszországi keresés eredménytelen maradt, pedig ingjébe még nevének kezdőbetűi (M.M.) is bele voltak hímezve –, ezért fordultak a széles nyilvánossághoz.

A halottnál találtak egyebek közt egy 1946 és 1950 között vert ötlírás érmét, Rossignol márkájú drága sífelszerelést – benne luxusnak számító fém síléceket az akkoriban elterjedt bambusz helyett –, egy sífelvonóbérletet, továbbá egy 1950. február 8-án eladott Omega karórát egy olyan sorozatból, amelyet az észak-afrikai francia gyarmatok számára gyártottak. Főleg ez utóbbi alapján francia állampolgárságot feltételeznek a hatóságok.

Borítókép illusztráció/Fotó: AFP/Europress