Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Készül a HBO új szupersorozata, a Watchmen, Oscar-díjas színészt igazoltak

Készül a HBO új szupersorozata, a Watchmen, Oscar-díjas színészt igazoltak

A Trónok harca jövőre befejeződik, a Westworld harmadik évada valószínűleg 2020-ban érkezik, de máris itt az új nagy dobás.

Alan Moore kultikus képregényéből, a Watchmenből, amely felforgatta, megreformálta a zsánerét, 2009-ben készült Zack Snyder rendezésében egy élvezetes adaptáció, a HBO-nál pedig keresvén egy új nagyköltségvetésű sorozat lehetőségét, három éve megvásárolták a megfilmesítési jogokat.

Watchmen sorozat érkezik az HBO-ra

Watchmen sorozat érkezik az HBO-ra Alan Moore kultikus képregényéből, a Watchmenből már készült mozgóképes feldolgozás, nem is rossz. A 2009-es filmet az akkor a karrierjében még abszolút felfele tartó Zack Snyder rendezte, baromi hosszú volt, és szépen mutatta be a Watchmen világát, amiben a szuperhősökről sok mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy valóban szuperek lennének.

A Watchmen cselekménye egy alternatív idősíkban játszódik, amely részben tükrözi a mű születésének, az 1980-as éveknek valós világát. A képregény kitalált világa és a valóság közötti legfőbb különbség a szuperhősök jelenléte. Létezésük és Amerika történelmével való kölcsönhatásuk jelentős eltéréseknek volt a forrása a valódi világgal szemben, így hatással voltak a vietnámi háború kimenetelére és Richard Nixon elnökségére is. A sorozat valóságában, bár a Watchmen álarcos bűnüldözőit szuperhősökként emlegetik és utalnak rájuk, az egyetlen szereplő, akinek valóban emberfeletti erők vannak a birtokában, az Doktor Manhattan, akinek puszta létezése is egyrészt stratégiai előnyt biztosított az Egyesült Államok számára a Szovjetunióval szemben, ugyanakkor a két nemzet közötti feszültséget is növelte.

Az biztos, hogy nem a képregény szöveghű másolata lesz a széria, valószínűleg 2018-ban játszódik majd és számos flashback-sztorival operál majd, amelyről íróként Damon Lindelof (Lost, A hátrahagyottak, Prometheus) gondoskodik.

Jeremy Irons Alfredként a Batman Superman ellen – Az igazság hajnala című filmben

A szereplőgárdából eddig ismert Regina King (Agymenők, A hátrahagyottak, The Strain – A kór), Tim Blake Nelson (Ó, testvér, merre visz az utad?), Louis Gosset Jr. (Garni-zóna, Kedves ellenségem), Adelaide Clemens (A nagy Gatsby, X-Men kezdetek: Farkas) és Don Johnson (Django elszabadul, Miami Vice) neve, a Deadline értesülése szerint pedig

most csatlakozott Jeremy Irons is, aki 1991-ben A szerencse forgandó című film főszerepéért kapott Oscar-díjat, és az utóbbi években leginkább Batman szárnysegédjeként, Alfredként tűnt fel a DC filmes univerzumában.

Az iparági pletykák szerint a Watchmen pilotja már év végén megérkezhet.