Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Játszásból lerúgta tanárát és fogyatékos társait

Játszásból lerúgta tanárát és fogyatékos társait

Egy tavalyi novemberi napon, vacsora után többekkel együtt egy 15 éves fiú az egyik egri módszertani iskola kollégiumának nappalijában tartózkodott, és rátámadt egy nála idősebb, értelmi fogyatékos tanulóra, akit felpofozott. A fiúra rászólt a felügyelő nevelő, elküldte őt csocsózni, hogy ezúton próbálja levezetni magában a feszültséget. A fiú azonban kikapott a csocsóban, így nekiesett játszótársának, egy 14 éves diáknak.

Ekkor ismét figyelmeztette a tanár, de amikor a felügyelő kiment a helyiségből, egy halmozottan fogyatékos társára támadt, akit a földhöz nyomott, és ráült. A visszatérő nevelő még mindig türelmes volt, elbeszélgetett a fiúval, aki mindvégig mosolyogva hallgatta az elhangzottakat, majd hátba rúgta a gyermekfelügyelőt, amikor az elindult a folyosó irányába. Arra a kérdésre, hogy miért tette, azt felelte, hogy játszik.

A magáról megfeledkező fiatal most 7,5 év börtönt is kaphat, mert vádemelési javaslatot tettek ellene. Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség közleményéből kiderült, próbaidőre felfüggesztett fiatalkorúak fogháza büntetést kértek, emellett pártfogó felügyelet elrendelését is kérték az ügyben. A vád közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, valamint három rendbeli, a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés.