Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

George R.R. Martin most már mindent csinál, csak a Trónok harcát nem írja

George R.R. Martin most már mindent csinál, csak a Trónok harcát nem írja

Ősszel érkezik a Nightflyers című sci-fijének sorozatverziója, itt az első két előzetes.

Amióta a HBO elkezdte tévére adaptálni George R.R. Martin Trónok harca regényeit, az addig sem túl gyorstempójú író még lassab fokozatra kapcsolt, aminek első számú oka, hogy számos egyéb projektben vesz részt. Könyveinek rajongói folymatosan kritikzálják is emiatt, hogy a sorozatnak jövőre ugyan már a nyolcadik (befejező) évada érkezik, Martin viszont még a hatodik kötet megírásával sem végzett.

Ez mondjuk nem meglepő, hiszen a Trónok harca évadait ugyan David Benioff, D.B. Weiss írják, de Martin ott van mellettük szupervízorként (ahogy egyébként jelenleg az öt másik készülő szpinoff írói mellett is).

Most itt egy újabb audiovizuális bizonyíték, Martin mit csinál még szabadidejében: az idén ősszel érkező Nightflyers című sci-fi-sorozat előkészületei mellett bábáskodott.

A SyFy csatorna Martin 1980-ban írt novelláját vette elő, hogy tévé-képernyőre adaptálja,

amelyből 1987-ben készült már filmes változat, ez nálunk Gyilkos űrhajó néven futott.

Az egykori verzió magyar címe annyiban beszédes, hogy lelövi a fő fordulatokat: a történetben 8 tudós és egy telepatikus képességekkel bíró lány a Nightflyer űrhajó fedélzetén indul el a Naprendszeren kívülre, hogy idegen entitásokkal találkozzanak. A kapcsolatfelvétel nyilván nem olyan célt ér, mint amire számított a legénység, az egész utazás az agyukra megy és egymás ellen fordulnak.

Kérdés, hogy a sorozat ebből a sztoriból mit tart meg, ugyanis a két első kedvcsináló sok mindent nem árul el: