Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Brazília helyenként már jól is játszott

Brazília helyenként már jól is játszott

Neymar és társai megnyerték a csoportot, míg Svájc a Costa Rica elleni döntetlennel ment tovább  másodikként.

 

Vezet Svájc! A hír inkább a brazilok számára lehetett fontos és nekik is csak a csoportelsőség miatt, Szerbiának ugyanis Svájc eredményétől függetlenül győznie kellett – meg arra úgysem volt túl nagy esély, hogy a svájci csapat kikapjon Costa Ricától –, csakhogy a svájci előny után négy perccel már a brazil válogatott is vezetett.

World Cup on Twitter

GOAL! Paulinho scores and #BRA lead against the Serbs! #WorldCup https://t.co/SVpfHFCGJ9

Így a szerbek igen messze kerültek a tizenhat közé jutástól, s itt vált megint fontossá a délszláv gárda Svájc elleni veresége. Hiszen alapvetően a két európai gárda küzdhetett volna a Brazília melletti továbbjutó helyért, ami egy ideig állt is a szerbeknek, aztán lecsapott a kétfejű albán sas, Svájc pedig legyőzte Szerbiát.

Jason Foster on Twitter

Former #IMFC midfielder Blerim Džemaili has scored his 10th goal for #Switzerland, and his 2nd #WorldCup goal (2014 and 2018). He made no mistake with the emphatic finish from close range. #MLS 🇨🇭 #SUICRC #SUI https://t.co/yscxLCGb3s

A politikával átitatott vereség úgy tűnik, megfogta a szerbeket, mert ugyan a brazilok fegyelmezetten, pontosan futballoztak, de még mindig nem kiemelkedően, Szerbia viszont fogást is alig talált a riválison. Közben Costa Rica meglőtte az első vb-gólját Oroszországban (424 perce talált kapuba a gárda világbajnokságon), a szerbek viszont továbbra is csak hasztalan próbálkoztak, egyszerűen nem volt meg a szükséges átütőerő a támadásaikban.

A brazil válogatott pedig ha nem is brazilos lazasággal és gyönyörködtetéssel játszott, viszont kifejezetten hatékony volt, rendkívül fegyelmezetten visszazárt, amikor a szerbek támadtak, ráadásul még szerencséje is volt, amikor Alisson kapus Mitrovics elé ütött egy beadást, ő viszont térden fejelte Thiago Silvát. A szerencsés ziccertől azonban vérszemet kaptak a szerbek, percekre beszorították a brazil válogatottat, amelynek tagjai úgy fejelgették ki a labdákat, mint amikor ők játszottak Costa Ricával.

Aman Karan on Twitter

Assist by #Neymar surely results in a goal by #Silva 👍 👏 #Brazil advances to knockout by an amazing game, thorough.. #BRASRB #WorldCup2018 #WorldCup #Serbia #SERBRA #FIFA #SWE #ARG #ArgentinaVsNigeria #Argentina #USA #GER is ousted in #GERKOR, horrible and shocking #news #BLUE https://t.co/8RNxbkKd7T

A szerb fölény azonban csak öt percig tartott, Brazília a lehető legtökéletesebb módon vetett véget ennek, amikor egy szögletet követően Thiago Silva révén megduplázta előnyét, egyszersmind eldöntve ezzel a mérkőzést. A másik találkozó viszont csak a ráadásban dőlt el, Costa Rica a 93. percben kapott egy tizenegyest, amit Ruiz a felső lécre lőtt, viszont a visszapattanó labda Sommer kapus hátáról került a hálóba.

Megérte megnézni?

Fogjuk rá. Hiába jártunk a csoportkör utolsó fordulójában, nem volt az az érzésünk, hogy élet-halál harc zajlik a pályán. Aki szereti a brazilokat, az élvezte az előadást, a hajrában már egész szépen is játszott az együttes. Persze az se volt baj, ha néha belepillantottunk a másik meccsbe, Costa Rica búcsúzott, bár ezúttal Peru és Izland elvitte előle a szimpatikus kiscsapat címet. Egy esős szerda estére jó program volt a két meccs.

E-csoport, 3. forduló

Szerbia–Brazília 2–0 (1–0)

Gólszerző: Paulinho, T. Silva

Svájc–Costa Rica 2–2 (1–0)

Gólszerző: Dzemail, Drimic ill. Watson, Sommer (öngól)

A csoport végeredménye: 1. Brazília 7, 2. Svájc 5, 3. Szerbia 3, 4. Costa Rica 1

Borítókép: AFP/Europress