Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Már a volt amerikai alelnöknek sem tetszik Orbánék politikája

Már a volt amerikai alelnöknek sem tetszik Orbánék politikája

Joe Biden volt amerikai alelnök bírálta a “Demokrácia és az önkényuralom újjászületése” című koppenhágai előadásában szólt arról, hogy Magyarországon, Romániában és Lengyelországban önkényuralmi módszereket felhasználva építik az illiberális demokráciát – szúrta ki a Hvg.

Most a migránsok felelősök minden rosszért, ám az egy régi történet, semmi új sincs benne – mondta Biden, majd arra is kitért, hogy nem a demokrácia elleni gyors támadással akarják megragadni a teljhatalmat, hanem a fékek és ellensúlyok fokozatos lebontásával, kis lépésekkel akarják lebontani a demokrácia intézményrendszerét.

Magyarországon úgy próbálják meg beállítani az illiberális demokráciát, mintha az a magyar átlagpolgárok érdekét szolgálná a becstelen külföldiek beavatkozási szándékai ellen vívott harcban – mondta hazánkról a volt alelnök.