Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Lázár János rokonsága több mint 500 hektárt nyert Csongrádban

Lázár János rokonsága több mint 500 hektárt nyert Csongrádban

A Csongrád megyei földárveréseket vizsgálta a volt vidékfejlesztési államtitkár, Ángyán József. Az Átlátszó cikke alapján ebből az derült ki, hogy

  • Az elkelt megyei földterület ugyan 277 nyertes árverezőhöz került, de annak mintegy 70 százalékát, több mint 8300 hektárt mindössze 27 nagy, 100 hektár fölötti területhez jutott érdekeltség szerezte meg.
  • Csongrád megyében a földek mintegy 58 százalékát külső, tőkeerős árverezők szerzik meg.
  • A nagy nyertesek között találjuk Lázár János rokonságát: a volt kancellária miniszter édesapja (id. Lázár János), anyai nagybátyja (Gyapjas Károly), unokatestvére (Légrádiné Gyapjas Mária) és annak férje (Légrádi József Gábor) 514 hektár földdel a megyei területek 4,3 százalékához juthatott hozzá.
  • Besenczy Zoltán, Szarvas volt fideszes alpolgármestere és fia is nagyot ment (501 ha). Említhető még Farkas Sándor országgyűlési képviselő felesége, Farkasné Márton Katalin (63 ha) is.