Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kiképezték a mellkaskompresszióra a rendőrkutyust, meg is mentené gazdija életét

Kiképezték a mellkaskompresszióra a rendőrkutyust, meg is mentené gazdija életét

Meg sem érdemeljük őket!

Önmagadnál jobban csak a kutyád szerethet – szól a mondás, és erre az alábbi videó az egyik legjobb bizonyíték, melyben azt látni, hogy Poncho, a spanyol rendőrkutya életmentő beavatkozást, úgynevezett mellkaskompressziót próbál végezni szintén rendőr gazdáján.

Az eb többször ráugrik a tiszt mellkasára, miután az úgy tesz, mint aki elvesztette az eszméletét, illetve bizonyos időközönként a fejét is embere mellé hajtja.

Bár az eset csak egy szimulációs bemutató volt, a közönség ovációval fogadta az életmentő kutyust, a neten pedig több hozzászóló is csodálatának adott hangot.

Isten áldja ezt a drága kutyát

– írta egyikük.

Bár kétséges, hogy a madridi négylábú ezzel a technikával valóban életben tudná tartani a gazdiját, azt biztosra vesszük, jelenléte számottevően javít a túlélési esélyein.

A videót egyébként eddig több mint 2 millióan látták.

Ha el akarja sajátítani az életmentés alapjait, látogasson el az Országos Mentőszolgálat honlapjára. Ha pedig életet mentene, töltse le a mentők Szív City alkalmazását a mobiljára és regisztráljon!