Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kicsit még rá kell költeni az adófizetők pénzéből a sóstói szállodára, hogy Mészároséknak jó legyen

Kicsit még rá kell költeni az adófizetők pénzéből a sóstói szállodára, hogy Mészároséknak jó legyen

155 millió forintról 168,7 millió forintra drágult a Hotel Sóstó SPA & Resort négycsillagos szálloda engedélyezési és kiviteli terveinek elkészítése – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből. A drágulást az okozza, hogy a szálloda tulajdonosa, Nyíregyháza önkormányzata kiadta bérbe az üzemeltetést, az üzemeltető bemondta, mik lesznek az üzemeltetési szempontok, ezért módosítani és kiegészíteni kellett az engedélyezési- és kiviteli tervdokumentációt.

A jövendőbeli üzemeltető a Hunguest Hotels lánc lesz, ami Mészáros Lőrinc érdekeltsége.

A szálloda teljes egészében az adófizetők pénzéből épül, állami és önkormányzati forrásból.

A szálloda építése 4 milliárd forintba kerül, ebből 3,1 milliárdot a kormány döntése alapján az állam ad a Modern Városok Program keretében, a maradékot Nyíregyháza állja, “az OTP Bank segítségével”.

A Hunguest Hotels tíz év alatt várhatóan 15,9 milliárd forintot fog fizetni Nyíregyháza önkormányzatának

a Hotel Sóstó Resort Spa & Conference szálloda üzemeltetéséért cserébe.

A koncessziós díj két részből áll össze:

  • Évi fix 120 millió forint,
  • A szálloda üzemeltetéséből származó bevétel 30 százaléka.

Mészáros Lőrincék 16 milliárd forintos szállodabizniszt ütöttek nyélbe

A 9 ezer négyzetméter alapterületű, 122 szobás, étteremmel, konferenciateremmel, látványbárral, mini wellness-egységgel, fitneszteremmel rendelkező szálláshely a tervek szerint a 2018-as turisztikai szezon kezdetére készült volna el (a közbeszerzési tájékoztatóban a 2018. június 1-i dátum szerepel, mint az üzemeltetés várható kezdete). Ezzel szemben a hotelt még nem adták át a Hunguest honlapja szerint erre valamikor 2018 végén kerülhet sor.

A hotelben 195 férőhelyes, teraszos étterem, 200 fő befogadóképességű, szekcionálható konferenciaterem, gyermek élménysziget, business-sarok, ajándékbolt is a vendégek rendelkezésére áll majd. A szállodához kerékpártároló, 90 férőhelyes mélygarázs és 63 felszíni parkoló tartozik, a közeli élményfürdőkhöz pedig egy zárt, fedett, fűthető híddal kapcsolódik – írta a hotelről az Építészfórum.