Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Argentin csoda – továbbmentek Messiék

Argentin csoda – továbbmentek Messiék

Lionel Messi gólt lőtt, Argentína futballozott és küzdött is, ráadásul nyert, így a tragikus első két meccs ellenére bejutott a nyolcaddöntőbe.

 

Nem mintha meglepődtünk volna, de kiderült, hogy az argentin válogatott a kerettagok hírnevéhez és tudásához méltón is képes futballozni. Argentína úgy kezdte a Nigéria elleni élet-halál meccset, hogy a rivális gyakorlatilag csak nyomozta a labdát, hatalmas lendülettel ment előre a dél-amerikai gárda, az angolok nem domináltak ennyire Panama ellen.

World Cup ⚽️ on Twitter

WHAT A CLASS GOAL BY MESSI 🔥 https://t.co/UCqQohmaJK

A gauchók száguldása fél óráig tartott, nagyjából Messi kapufája zárta le, s addig már a 14. percben szerzett Messi-góllal vezetett is Argentína. A félidő utolsó negyedórája kicsit visszafogottabb lett, a nigériai együttes viszont továbbra se nagyon tudott veszélyeztetni. Ráadásul a másik meccsen Izland nulla nullára állt a tartalékos horvátokkal szemben, ami argentin továbbjutást jelentett a szünetben. Izland egyébként türelmesen, okosan játszott, helyzeteket is kialakított, gólt azonban képtelen volt szerezni.

fotó: AFP/Europress

Tovább segítette volna az argentinokat (ami Nigériának is jól jött), hogy a második félidő elején Horvátország megszerezte a vezetést Izland ellen, csakhogy ekkor már két perc döntetlenre állt a mérkőzés, miután Moses egyenlített.

A kapott gól után Izland komoly rohamokat indított, míg Argentína fogcsikorgatva küzdött, utóbbi mégsem tudta felvenni az első fél órában látott ritmust, miközben az idő egyre csak fogyott. A 75. percben az argentinok megúsztak egy tizenegyesgyanús szituációt – Rojo kezére pattant a labda, de a bíró szerint ez nem ért büntetőt –, s bár Izland egyenlített a túloldalon, a helyzet változatlan volt: Nigéria állt továbbjutásra, Argentínának meg kell a három pont.

Az utolsó tíz percre védő helyett csatárt cserélt Argentína – nem írjuk, hogy Sampaoli kapitány, mert már senki sem tudja, ki állítja össze a csapatot –, aztán mégsem valamelyik sztárcsatár, hanem az egyik pályán maradó hátvéd, a tizenegyest megúszó Rojo szerezte meg újból a vezetést Argentínának, miután Mercado beadásából kilőtte a bal alsót.

The True Red Devils on Twitter

Rojo’s goal for Argentina vs Nigeria https://t.co/NXCOUhhbYz

Ekkor Izland győzelmi, Nigéria meg gólszerzési kényszerbe került – Izland sorsa gyorsan eldőlt, mert a horvátok megint előnybe kerültek, így a ráadásra két szereplősre redukálódott a nyolcaddöntőért zajló csata: Nigéria már nem tudott mit tenni, Argentína ügyesen kibekkelte a maradék négy plusz négy percet.

Amire senki sem számított, az megtörtént: Argentína összekapta magát és egyetlen jó meccsel bejutott a legjobb tizenhat közé!

Megérte megnézni?

Bizony ám! Mindkét mérkőzés figyelemre érdemes volt, szóval nem ártott a tv mellé még egy tv, vagy egy laptop, hogy mindent lássunk. Argentína futballját látni kellett, többet kéne így játszania a csapatnak, Izland meg most is szimpatikusan küzdött, aztán búcsúzott. Feszültség, izgalom, szép gólok, remek mérkőzések voltak.

D-csoport, 3.forduló

Nigéria–Argentína 1–2 (0–1)

Gólszerő: Moses, ill. Messi, Rojo

Izland–Horvátország 1–2 (0–0)

Gólszerző: Sigurdsson, ill. Baelj, Perisic

A csoport végeredménye: 1. Horvátország 9, 2. Argentína 4, 3. Nigéria 3, 4. Izland 1

 

Borítókép: AFP/Europress