Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A Firefox értesítést küld majd arról, ha meghackeltek

A Firefox értesítést küld majd arról, ha meghackeltek

Hamarosan érkezik a Firefox legújabb funkciója, amelynek segítségével, csupán az email címünk megadásával ellenőrizhetjük, személyes adataink kiszivárogtak-e. 

Ahogy haladunk előre az időben, úgy helyeződnek át feladataink (számlák befizetése, szimpla vásárlás) a digitális színtérre. Kettő- három klikk, és kényelmesen megrendeltük a legújabb kütyüt, telefont, videojátékot, arról nem is beszélve, hogy interneten bankolunk. Megadjuk elérhetőségeinket, egyes esetekben személyes-, és banki adatainkat, amit a cyber-bűnözők nem győznek vadászni.

Éppen ezért roppant hasznos a Mozilla Firefox hamarosan érkező szolgáltatása, a Firefox Monitor, ami az elektronikus levelezési címűnkön keresztül ellenőrzi, hogy történt-e személyes adatszivárgás.

Forrás: Mozilla

A Firefox Monitor egy megállapodás keretében egyenes hozzáférést biztosít a HaveIBeenPwnd.com adatbázisához, gyakorlatilag a beemeli az oldalt a böngészőbe. Ugyanakkor a böngésző fejlesztőinek hivatalos blogposztjában olvasottak szerint a Mozilla biztonsági lépéseket tesz azért, hogy a Monitoron keresztül ne történjen adatszivárgás a felhasználók megadott emailcímét illetőleg, valamint azok soha ne kerüljenek harmadik fél kezébe.

A blogposzt szerint a Mozilla legújabb fejlesztése már közel jár a kipróbálhatóhoz. A leírtak szerint pár héten belül elkezdik tesztelni a Monitort megközelítőleg 250 ezer amerikai felhasználóval. Amennyiben a teszterek elégedettek lesznek a szolgáltatással, a Mozilla elérhetővé teszi a mindenki számára a Firefox Monitort.