Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Vilmos herceg olyat tett, amit a brit királyi családból még senki

Vilmos herceg olyat tett, amit a brit királyi családból még senki

Izraelbe érkezett Vilmos cambridge-i herceg június 25-én, hétfőn. A brit mandátum 1948-as vége és a zsidó állam 70 évvel ezelőtti megalakulása óta ez az első alkalom, hogy a brit uralkodóház valamely tagja hivatalos látogatást tesz Izraelben. A brit trón majdani várományosa Jordániából, közel-keleti útjának előző állomásáról érkezett Izraelbe, ahol három napot tölt.

A herceg Jeruzsálemben a patinás Dávid király szállodában foglalt lakosztályt, éppen azon a helyen, ahol 1946-ban az Irgun nevű cionista szervezet politikai terrorakciót hajtott végre a brit hatóságok ellen, hogy ezzel előmozdítsa távozásukat és a zsidó állam kikiáltását.

Szinte minden előre bizonyos a hercegi látogatással kapcsolatban, de továbbra is nyitva áll a kérdés – legalábbis a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet szerint -, hogy Vilmos herceg családi felmenőinek hagyományát követve karjára tetováltat-e öt keresztet és három koronát. Ugyanis Viktória királynő legidősebb fia, VII. Eduárd király ezt tette 1862-ben, majd fia Albert herceg és bátyja V. György is követte húsz évvel később ezt a családi hagyományt. Ha ő is tetováltat, a jeruzsálemi kopt keresztény Razúk család örömmel teljesíti kérését, ahogy az elmúlt hétszáz évben számos keresztény zarándoknak már megtették.

(MTI)