Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Publicus: Csökken a Fidesz és a Jobbik, jön fel a Kétfarkú

Publicus: Csökken a Fidesz és a Jobbik, jön fel a Kétfarkú

Ha kismértékben is, de az áprilisi parlamenti választások óta folyamatosan csökken a kormánypártok népszerűsége – derült ki a Publicus Intézetnek a Vasárnapi Hírek megbízásából készített, reprezentatív közvélemény-kutatásából, amely a teljes népesség körében mért népszerűségi adatokat tartalmazza.

A Fidesz-KDNP támogatottsága a májusi, két százalékpontot követően júniusban újabb egy százalékpontot csökkent, így 25 százalék.

Az MSZP-Párbeszéd szövetség támogatottsága nem változott júniusra az előző hónaphoz képest, így most is 11 százalék. A Jobbik támogatottsága most két százalékpontot csökkent, és így most 11 százalék.

Publicus-kutatás: pártok népszerűsége a teljes népesség körében, 2018. június

Az LMP támogatottsága változatlan, 3 százalék, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) esetében sem változott az érték, továbbra is 3 százalék. Egyedüli, ám parlamenten kívüli pártként a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) tudta növelni támogatottságát egy százalékpontot, így most 2 százalék a Publicus mérése szerint a teljes népesség körében.

Publicus-kutatás: pártok támogatottságának alakulása az elmúlt egy évben

A Momentum esetében nem változott a támogatottság, és maradt 2 százalék. A Magyar Liberális Párt támogatottsága nem érte el az egy százalékot, az Együttet pedig megszűnése okán ettől a hónaptól nem mérték. A bizonytalanok aránya is nőtt júniusra: két százalékpontot növekedve, jelenleg 42 százalék.

Borítókép: Illusztráció / MTI Fotó: Ujvári Sándor