Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Akár le is csukhatják Mumbaiban, aki eldobható műanyagot használ

Akár le is csukhatják Mumbaiban, aki eldobható műanyagot használ

Mumbai lett a legnagyobb indiai város, ahol betiltották a az eldobható műanyagból készült zacskókat és palackokat. Azok a lakosok akiket rajtakapnak, százezer forintnak megfelelő pénzbírságot és három hónap börtönt is kaphatnak.

Kék ruhás ellenőrök lepték el Mumbai városát, hogy lefüleljék az egyszer használatos műanyagokat használó cégeket és személyeket egyaránt. Előbbiek közül a McDonalds illetve a Starbucks máris bírságokat könyvelhetett el.

How Plastic Ban In Maharashtra Is Impacting Mumbai

Many switched to cloth and paper bags, but others are still trying to utilise their existing stock of plastic bags. BloombergQuint’s Purva Chitnis finds out how it affects sellers and vendors in Dadar in this report. Read more: https://goo.gl/FERzfw Subscribe to BloombergQuint on WhatsApp: https://goo.gl/NX4KDz

A büntetés összege visszaeső egyének számára elérheti a 25 ezer rúpiát, amely körülbelül százezer forintnak felel meg, de legsúlyosabb esetben három hónap letöltendő börtönbüntetés is kiróható.

A helyi lakosok nem igazán rajonganak az új környezetvédő intézkedéseknek. Egy taxisofőr elmondta, ő vászontáskát kezdett hordani magánál, a hentes pedig akihez jár, újságpapírba csomagolja termékeit.

Én megértem, hogy ez szükséges a természet védelme miatt, de az intézkedés komoly problémát okoz az itt élőknek. Mindenki mindent műanyag zacskókban hord.

– tette hozzá egy másik helyi.

Bár az egy főre jutó műanyag felhasználás Indiában nem éri el a világátlag felét sem, a használt palackok és zacskók kezelésében az ország komoly lemaradásokkal küzd. Az eldobott csomagolásokból álló szeméthegyek gyakori látványt jelentenek az egész országban.

 

 

(Forrás: Guardian)