Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A magyarok fele szerint egy muszlim nem lehet igaz magyar

A magyarok fele szerint egy muszlim nem lehet igaz magyar

A magyarok a legelutasítóbb nemzetek közé tartoznak, a muszlimokkal kapcsolatban Magyarország áll az élen: egy felmérésben a megkérdezettek 51 százaléka szerint egy muszlim ember nem lehet “igaz magyar”. Az Ipsos MORI, az Egyesült Királyság egyik legnagyobb közvélemény- és piackutatója mérte meg, hogy különböző országok mennyire elutasítóak a bevándorlókkal, kisebbségekkel szemben, a felmérésből az intézet egyik munkatársa osztott meg grafikonokat a Twitteren, amiket az Index szúrt ki.

A magyar válaszadók 22 százaléka felelte azt, hogy egy muszlim is lehet igaz magyar. A megkérdezettek 59 százaléka szerint akkor sem tekinthető igaz magyarnak egy bevándorló, ha legálisan tartózkodik az országban és az élete nagy részét itt élte le, ennek ellenkezőjét csak a megkérdezettek 12 százaléka állítja. A magyarok sokkal kevésbé elutasítóak az LMBTQ emberekkel, csupán 17 százalék felelte azt, hogy ők nem igaz magyarok. A magyar megkérdezettek 51 százaléka mondta azt, hogy az LMBTQ emberek is lehetnek igaz nemzettársaink.

A zsidók a képzeletbeli gyűlöletskálán a muszlimok és a melegek között állnak: 41 százalék szerint ők is lehetnek igaz magyarok, 33 százalék mondta ennek ellenkezőjét.