Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Telefonon rúgta ki Georges Leekenst az MLSZ

Telefonon rúgta ki Georges Leekenst az MLSZ

Bár a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) kedden azt közölte, közös megegyezéssel távozott Georges Leekens a válogatott kispadjáról, valójában a belga edző számára váratlanul, telefonon érkezett az elbocsátó üzenet – írta a Blikk.

A lap emlékeztetett tá, hogy Leekens még kedd délelőtt is azt nyilatkozta egy belga lapnak, hogy kacsa a távozásáról szóló hír. Végül elérték Leekens menedzserét, aki elmondta: az edzőt közös megegyezés helyett telefonon rúgta ki az MLSZ.

– Georges sajnos kedden nem tudott Magyarországra repülni, hogy részt vegyen barátja, Kovács Ferenc temetésén. Arra a napra már jó előre egy rendkívül fontos találkozót terveztünk be. Viszont a Magyar Labdarúgó-szövetség főtitkára, Vági Márton felhívta és közölte vele, hogy megszüntették a szerződését. Mondanom sem kell, nagyon meglepődtünk – üzente Bognár István.

A menedzser nyilatkozata után az MLSZ elismerte a felmondás módját.

„Az MLSZ elnöksége elhatározta, hogy felmondja a szerződést. Erre a megállapodás lehetőséget ad. Az elnökség szándékáról értesítettük Georges Leekenst, aki a döntést csalódással fogadta, de tudomásul vette. A 30 napos felmondási időre járó munkadíján kívül nincs további igénye végkielégítés tekintetében” – idézte válaszukat a lap.