Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Xhaka és Shaqiri az albán sassal üzent a szerb szurkolóknak

Xhaka és Shaqiri az albán sassal üzent a szerb szurkolóknak

Szerbia-Svájc találkozó előtt szinte borítékolható volt, hogy lesz „üzengetés”.

Persze közhely, hogy a labdarúgás több, mint egy játék, de már-már furcsa volt, hogy eddig olyan finom, vagy kevésbé finom, bújtatott, vagy kevésbé bújtatott üzengetés nem nagyon volt a világbajnokság eddigi meccsein. Egészen tegnap estig. A Szerbia-Svájc találkozó előtt szinte borítékolható volt, hogy a szurkolók láthatnak valami politikai utalást, s ez helvétek két gólja után meg is „érkezett”.

Xhaka, Behrami, Shaqiri, valamint Dzemaili egyaránt albán nemzetiségű. Amikor hozzájuk került a labda a szerb szurkolók komoly füttyel jutalmazták játékukat. Különösen nagy volt az ellenszenv Xhaka és Shaqiri irányába, akik a svájci válogatott legmeghatározóbb emberei. A válasz nem is maradt el, hiszen előbbi az egyenlítő gólt, míg utóbbi, ráadásul a meccs végén a győztes gólt szerezte meg. Találatuk után ünneplésként mindketten az albán sast mutatták a szerb szurkolók felé, vagyis emiatt izgulni már nem kell: ezt a világbajnokságot sem hagyta érintetlenül a politika.