Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Foci-vb ez volt, ez lesz: síró Neymar

Foci-vb ez volt, ez lesz: síró Neymar

Costa Rica kiesett, Argentína egyelőre megmenekült, a brazil és a svájci válogatott pedig nagy lépést tett a továbbjutás felé.

 

A nap gólja

A csütörtöki kevés és nem is annyira szép gólok után péntekre már megemberelték magukat a csapatok. Nigéria például csak szép gólokat lőtt – és még az argentin reményeket is életben tartotta –, mi mégis egy svájci találatot választottunk, Xhaka gólját, aki parádés távoli lövéssel egyenlített Szerbia ellen.

World Cup on Twitter

XHAKA WITH ONE OF THE BEST GOALS YOU WILL SEE THIS WORLD CUP. WHAT A STRIKE https://t.co/jzRHsohYCA

A nap fordítása

Huszonöt mérkőzés ment le úgy a világbajnokságon, hogy a vezetést megszerző válogatott egyszer sem kapott ki – egészen a Szerbia–Svájc összecsapásig. A szerbek korán vezettek, de talán túlságosan is visszahúzódtak és átadták a területet a svájciaknak, akik főleg a második félidőben mentek előre kérlelhetetlenül, erőfeszítéseiket pedig siker koronázta, övék az első fordítás. Most már mást kell számolni: ez volt a 26 találkozó, amelyen legalább egy gól született.

A nap csele

Rio Ferdinand on Twitter

Right time… right place for this cheekiness!! #Neymar 🔥🔥🔥 #WorldCup #BRA https://t.co/DlcHcrxU25

Ezen a világbajnokságon eddig viszonylag keveset varázsolt még Neymar, igaz, a védők se nagyon hagyják virgonckodni, mintha a taktika része lenne, hogy ha öt másodpercnél tovább van nála a labda, vagy legalább tíz métert halad vele, akkor muszáj alárúgni. Szerencsére komolyabbat még nem kapott, viszont adott egy ilyet a világnak. Zseniális volt, s ha már ezt kiemeltük, nézegessenek még Neymar-cseleket az alábbi videón.

Neymar Jr ●King Of Dribbling Skills● 2018 |HD|

Facebook: https://www.facebook.com/Teo-CRi-638905512808642/ Twitter: https://twitter.com/TeoCRi_ Instagram: https://www.instagram.com/teo_tamousis17/ 1st Song: https://www.youtube.com/watch?v=OnCUZUeGL2g 2nd Song: https://www.youtube.com/watch?v=qi5xtVyIv6M 3d Song: https://www.youtube.com/watch?v=sDN3FYet-HA 4th Song: https://www.youtube.com/watch?v=7akVoQ-z8KQ Special thanks to my bro: https://www.youtube.com/channel/UCKPpDt2NMUselCf66waCIMg Neymar Da Silva best skills goals dribbles passes assists for PSG ( Paris Saint Germain ) and Brazil season 2017/2018 Mejores resgates y goles, passes y velocidad más locos del Neymar Jr Futbol!

A nap katarzisa

Brazília Svájc ellen fájó döntetlenbe futott bele és sokáig úgy tűnt, hogy Costa Rica ellen sem tud nyerni a világbajnokság egyik nagy esélyese. Már a hosszabbításban járt a mérkőzés, amikor az első találkozón is eredményes Coutinho betalált, majd aztán Neymar, óriási örömöt okozva ezzel a brazil drukkereknek. A feszültségről mindent elárul, hogy Neymer elsírta magát a lefújást követően.

Orosz szava

Перевод – fordítás

A magyarázat fentebb, Svájc sikere kapcsán.

A nap zenéje

Yemi Alade Nigéria egyik legnépszerűbb előadója, aki természetesen egy tehetségkutatóban tűnt fel, majd szólókarrierbe kezdett, s immár nemcsak hazájában, hanem Afrika-szerte népszerű előadónak számít, ez utóbbit a Tagerine című dalának köszönheti. Nigéria győzelme kapcsán merültünk el az ország slágereiben, és Yemi Alade nemcsak a saját karrierjét egyengetni, hanem közreműködött, az egyik legismertebb nigériai rapper, Falz debütáló albumán is közreműködött. Falz pedig idén elkészítette a This is Nigeria című számot, amelynek már a címéből is lehet sejteni, hogy erősen hajaz Chaldish Gambino This is America című dalára. Ahogy a klip is.

Falz – This Is Nigeria

Lyrics, Vocals & Recording: Folarinde ‘Falz’ Falana Video Director: Iyobosa ‘Geezy’ Rohoboth Video Producer: Wande Thomas Internet: David Evans-Uhegbu Executive: Sidney Sule, Femisoro Ajayi & Folarinde Falana Transmitted by Bahdguys Records through Jungle Entertainment Ventures Originally by Childish Gambino, Falz in ‘This is Nigeria!’

Fontos gondolatok, amelyekkel szinte minden társaságban úgy tűnik, hogy láttad és értetted a pénteki meccseket

Brazília továbbra sem sziporkázik, azt viszont az együttes javára kell írni, hogy az utolsó pillanatig ment előre Costa Rica ellen. Az látszik, hogy a képességek terén kimagasló tudású gárdáról van szó, ha a játékuk is összeáll, sokáig menetelhetnek. Nigéria megmutatta, hogy a szorgalmas és fegyelmezett Izland azért legyőzhető, csak éppen nagyobb elhivatottsággal, no meg csapatként kell küzdeni ellene, előbb-utóbb becsúszik egy-két hiba. Szerbia és Svájc kifejezetten élvezetes meccset játszott, bár a szerbek túlságosan is visszahúzódtak, a svájciak pedig bizonyították, hogy már a Brazília elleni döntetlen sem volt véletlen.

fotó: AFP/Europress

Ezért nézd meg a mai mérkőzéseket

  1. Belgium–Tunézia (14:00)

Hasonló mérkőzésre számíthatunk, mint amilyen a Belgium–Panama volt, ebéd után jó lesz, és remélhetőleg hamar jön az első belga gól, mert akkor azt újabb(ak) követik majd.

  1. Dél-Korea–Mexikó (17:00)

Mexikó már a németek ellen is remek futballt mutatott be, kíváncsian várjuk, mire lesznek most képesek, amikor nekik kell dominálni. De elszántságukat, felkészültségeket és az együttesnél uralkodó hangulatot látva, ezt a feladatot is megoldják. Három ponttal.

fotó: AFP/Europress

  1. Németország–Svédország (20:00)

Kiderülhet, hogy csak egyszeri kisiklás volt a németek Mexikó elleni veresége, vagy tényleg gondban van a Natioalelf. Mi az előbbire hajlunk, és arra, hogy összekapja magát Joachim Löw együttese, hiszen ahogy a brazilok esetében, itt is klasszisokkal van tele a keret, kérdés, hogyan tudja ezt a gárda érvényre juttatni.

 

Borítókép: AFP/Europress