Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Ezekkel a sorozatokkal pikk-pakk elrepül a nyári vakáció

Ezekkel a sorozatokkal pikk-pakk elrepül a nyári vakáció

Most hogy itt a nyári szünet, gondtalanul lehet hétköznap délelőtt is sorozatot nézni. Legutóbb a vakáció időszakának filmpremierei közül válogattunk, most pedig június-szeptember szériaújdonságai közül, hogy a tiniolvasóknak már ne kelljen.

Ezekkel a filmpremierekkel töltheted a vakációt

Ezekkel a filmpremierekkel töltheted a vakációt Most hogy itt a nyári szünet, gondtalanul lehet hétköznap délelőtt is mozizni. Válogattunk a következő két és fél hónap premierjei közül, hogy a tiniolvasóknak már ne kelljen. A 80-as évek kult fantasyje, a Végtelen történet írója, Michael Ende másik regényfolyamát is elérte a megfilmesítés szele, amelynek története Gyöngyélet Földjén kezdődik.

Az ifjú Sheldon: 1. évad (június 1.) – HBO GO

A jelenkor egyik legnépszerűbb szitkomjának spinoffja főleg azért működik, mert mer más lenni, mint az Agymenők, a fiatal Sheldon Cooper pedig annyira cuki, hogy nem lehet nem szeretni. A sorozat még tavaly szeptember végén debütált, most viszont megérkezett a HBO GÓ-ra magyarul.

Szerencsére ez nem egy Agymenők 2.0, hanem egy coming of age dramedy, ráadásul nincsenek idegesítő nézőtéri reakciók, rákevert nevetések, sóhajtások, a színészek részéről pedig szitkomos kitartások, hanem élő, lélegző szereplőket kapunk. A felnőtt Sheldon narrációja és a gyerek Sheldon kényszeressége adja a sorozat humorforrását, ám ennél sokkal fontosabb kérdésekről szól a széria: hogyan képes egy család feldolgozni azt, hogy legkisebb gyermekük okosabb, mint az egész família együttvéve, hogy a tolerancia nem csak az idegenekkel szemben fontos és miért lényeges mások érdekét a sajátunk elé engedni.

Vicces, aranyos, könnyen darálható.

Marvel’s Cloak & Dagger: 1. évad (június 7.) – ABC

A Marvel Cloak & Dagger című sorozata a magyar képregényekben Köpeny és Kard néven futott, melynek két főszereplője, Tandy és Tyron igazán tragikus sorsú: egy baleset következtében egyikük fényből felépülő tőröket képes megidézni, míg másikuk a sötétséget segítségéül hívva el tudja nyelni emberek lelkét. Eredettörténetüket viszont tiniközegbe helyezi az új sorozat, így nem elég, hogy furcsa új képességekre tesznek szert, a felnőtté válás összes buktatóival is meg kell küzdeniük.

A pilotnak tekinthető első két rész igazán ígéretes

és jobban fogja meg a középiskolai nehézségeit, mint a hasonló kaliberű Marvel’s Runaways.

Luke Cage – 2. évad (június 22.)

A Netflix egyvalamire biztosan nem törekszik: hogy konzumizálja, és a legszélesebb nézősereghez juttassa el a Marvel alapanyagból gyúrt sorozatait. Arra ugyanis ott vannak a mozifilmek. Anélkül, hogy lefitymálnám utóbbiakat, azok inkább szórakoztatni, mintsem nevelni szeretnének, és ugyan vannak olykor felfedezhető társadalmi mondanivalók a történetekben, az csupán a cselekmény leheletnyi árnyalását hivatott szolgálni. A Luke Cage első évada egy gengszterdráma volt, ami egy útkereső mosogatófiúról szólt, aki naponta találkozik az igazságtalansággal, a bűnnel, a korrupcióval, ráadásul egy olyan közegben, ahol teljesen magától értetődő, ha egy tizenpáréves gyerek fegyverrel a nadrágjában megy ki az utcára.

Az első évad vége sajnos nem lett igazán kiemelkedő, sőt, az addigi komolyságot szuperhősös butáskodásba fullasztotta, de így is igazán jó hangulata volt. A második szezont két esemény határozza meg:

Luke Cage először bérhőssé válik, majd elveszti szuperképességeit.

Castle Rock: 1. évad (július 25.) – Hulu

Az amerikai Hulu A szolgálólány meséje után újabb nagy dobásra készül, a Castle Rock olyan sorozat lesz, aminek epizódjai Stephen King művei alapján készülnek. Az első évadot J.J. Abrams (Lost, Star Trek, Star Wars VII: Az ébredő Erő) producerálja majd, ami jó ajánlólevél. A tízrészes első szezon történeteit

az köti majd össze, hogy mindegyik Castle Rock fiktív városában játszódnak majd.

The Innocents: 1. évad (Augusztus 24.) – Netflix

A The Innocents nevéből is adódan két ártatlanról szóló sorozat, amelynek fiataljai az új élet reményében elszöknek családjuktól, mert ott csak erőszakot és elnyomást kapnak. Viszont nem hétköznapi tinédzserekről van szó, hanem olyanokról, akiknek különleges képesség van a birtokában:

képesek mások arcvonásait és testi adottságait lemásolni.

A kötelező ismert név ebben a szériában a Memento főszereplője, Guy Pierce.

Most nevess!: 1. évad (szeptember 10.) – HBO GO

Az Oscar-díjas Michel Gondry már korábban is dolgozott együtt Jim Carrey-vel, amikor az Egy makulátlan elme örök ragyogását készítették. Ezúttal egy sorozatra álltak össze a Showtime csatorna felkérésére, amely hazánkban a HBO GO-n érkezik majd. A Most nevess! középpontjában a közszeretetnek örvendő Jeff, azaz Mr. Pickles (Jim Carrey) áll, aki gyerekműsorok ikonikus figurája. Amikor családi élete összeomlik, rájön, hogy nincs az a mese vagy bábu, ami segíthetne neki abban, hogy átvészelje a kezelhetetlen sebességgel eszkalálódó válságot.

Az eredmény: ez a kedves ember szép lassan elkezdi elveszíteni a józan eszét, ami egyformán vicces és szívszorító folyamat.

Az évad során Jeff elkezd szembeszállni a Mr. Pickles’ Puppet Time című tévéműsora olajozottan működő gépezetével és executive producerével, aki pedig attól tart, hogy Jeff elmeállapota lerombolhatja az üzleti birodalmat, amit felépítettek, ezért elkezdi kidolgozni, hogyan folytatódjon a műsor Jeff nélkül.