Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Spagetti nincs, három pont van

Spagetti nincs, három pont van

Sokáig képtelen volt gólra váltani a mezőnyfölényét a brazil együttes, aztán a 91. percben jött Coutinho.

 

Láttunk mi már ezen a vb-n olyan (nagy)csapatot, amely csúnya futballal győzött, az viszont tény, hogy a sikerhez az sem árt, ha az adott együttes eltalálja a kaput. Márpedig erre 40 percen keresztül képtelen volt Brazília, így hiába játszott fölényben a spagetti-frizurától megszabaduló Neymar és csapata, Keylor Navasnak nem volt védenivalója.

Az első félidő végén aztán jött az első kaput eltaláló lövés, a második felvonást pedig még nagyobb iramban és pontosabb futballal kezdte Brazília. Előbb Navas védett, majd a felső léc, hogy aztán ismét a Real Madrid kapusának legyen dolga, aki becsülettel állta is sarat, a 70. percben már öt (nagy) védésnél járt (végül hétig jutott), ráadásul társai erejéből még egy-egy veszélyes ellencsapásra is futotta.

fotó: AFP/Europress

Persze ettől függetlenül a brazilok játszottak fölényben, akik a 78. percben tizenegyeshez jutottak, amit végül kapura sem lőhettek, hiszen a játékvezető a VAR segítségével visszavonta – ilyen még nem volt eddig a vb-n! A bírónak egyébként igaza volt a remek cselt csináló Neymar hatalmas lendülettel zuhant a földre, miután az elcsúszó védő kezével végigsimította a mezét.

Az idő pedig egyre csak fogyott, a brazilok meg hiába küzdöttek, küszködtek, nem akart megszületni az első góljuk, ami minden bizonnyal győzelmet is ért volna. A hatperces hosszabbítás adott még némi reményt Brazíliának, és végül össze is jött a győztes találat. Firmio visszafejelt labdája Coutinhónak lett jó végül, aki öt méterről lőtt Navas lába között a kapuba – nyert Brazília.

Tochi on Twitter

Goooall, injury time … thanks @Phil_Coutinho ,you saved Brazil #WorldCup #BRACRC https://t.co/66oaK0MK0z

(A végén még Neymar is betalált, de ez már csak a gólkülönbség, illetve a különböző tippjátékok miatt volt érdekes.)

FIFA World Cup on Twitter

GOAL! Neymar has scored to make it 2-0 for Brazil! Game over! #WorldCup⁠ ⁠#BRA⁠ ⁠#CRC⁠⁠ #BRACRC https://t.co/fhrHhJSzEt

Megérte megnézni?

Mi pont a meccs kezdésekor jeleztük, hogy a budapesti közlekedést látva érdemesebb ott maradni, ahol éppen vagyunk. És ha ott még egy tv is akadt, akkor nyugodtan meg lehetett nézni a brazilok meccsét. Amely találkozó annál klasszisokkal jobb volt, mint ha a dugóban kellett volna ülni. Egyébként meg egy jó közepes meccset láttunk, péntek délutánra elment.

E-csoport, 2.forduló

Brazília–Costa Rica 2–0 (0–0)

Gólszerő: Coutinho, Neymar

Borítókép: AFP/Europress