Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Soros alapítványa reagált a “Stop Soros” törvényre és a propaganda állításaira

Soros alapítványa reagált a “Stop Soros” törvényre és a propaganda állításaira

Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa közleményben reagált a “Stop Soros” névvel aposztrofált csomag elfogadására. Az alábbiakat írták:

“A magyar Országgyűlés által szerdán elfogadott NGO ellenes törvény és az azt körülvevő kormányzati propaganda hamis állításokat tartalmaz Soros Györgynek a migrációval kapcsolatos nézeteiről és véleményéről. Például a Miniszterelnöki Kabinet Iroda azt állítja a június 20-án, szerdán Budapesten kiadott közleményében, hogy a törvényre azért volt szükség, mert „a Soros-hálózat és a brüsszeli bevándorláspárti politika pedig azzal fenyeget, hogy hazánkat is migránsokkal akarják elárasztani”.

Ez az állítás nyilvánvalóan hamis.

Ezzel szemben Soros György azt az elvet támogatta, hogy a “menekülteket egy önkéntességen alapuló mechanizmus” segítségével helyezzék el az Európai Unió országaiban, összhangban a nemzetközi jogi kötelezettségekkel. Soros György világossá tette, hogy “ az Európai Unió nem kényszerítheti a tagállamait, hogy menekülteket fogadjanak be és nem kényszerítheti a menekülteket, hogy olyan országokba menjenek, ahová nem akarnak”. (“Saving Refugees to Save Europe,” Project Syndicate, September 12, 2016)

További részletekért Soros Györgynek a migránsokról és menekültekről nézeteiről, olvassa el az úgynevezett Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció kérdéseire adott cáfolatát.