Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Nigéria nyert, és ennek Argentína is örülhet

Nigéria nyert, és ennek Argentína is örülhet

Ezúttal kétszer is feltörték az izlandi védelmet, s mivel „a nép csapata” tizenegyest is hibázott, két góllal kapott ki a nigériai válogatottól.

 

Nem mintha nem lenne elég bajuk az argentinoknak, de azért fájó lehetett nézni, hogy Nigéria kétszer annyi gólt lő Izlandnak – ráadásul négy kaput eltaláló lövésből kettőt, míg Argentínának az egyhez is hét kellett –, mint amennyit ők tudtak. Más kérdés, hogy a szégyenérzet fokozódása egyúttal boldogságot is jelentett, mivel Argentína volt a nigériai csapat legnagyobb szurkolója, hiszen így maradhatott a saját kezében a dél-amerikai együttes sorsa.

World Cup on Twitter

WHAT A GOAL BY MUSA!! https://t.co/D7WO0SoYcc

Az első félidő még békésen csordogált, de aztán a második felvonásban beindult a mérkőzés. Egy remek akció végén Musa talált a kapuba a 49. percben, amivel ráadásul lendületbe hozta csapatát, amely a folytatásban is dominált. Musa meg parádézott, előbb lőtt egy felső lécet, majd a következő percben védőjét és Halldórson kapust is kicselezve lőtt a hálóba.

fotó: AFP/Europress

Ezzel pedig szépen körvonalózott egy hármas csata a horvátok mögötti továbbjutó helyért, amelyben a gólkülönbség is számíthat, ezért lehet duplán fájó Izland számára, hogy a VAR által befújt büntetőt Sigurdsson kilőtte a stadionból.

Goal Playerz on Twitter

Ahmed Musa scores a wonderful second goal for Nigeria #NGAISL https://t.co/Bs7ObpBAmR

Nigéria tehát magabiztos győzelmet aratott, és ha legyőzi Argentínát, akkor tovább is jut a tizenhat közé, minden más esetben az Izland–Horvátország találkozó eredménye is számíthat majd. Az argentinok akkor mehetnek tovább, ha nyernek és Izland nem győz a már továbbjutott horvátokkal szemben, vagy ha az észak-európai gárda is nyer, akkor eggyel több góllal kell legyőznie Argentínának Nigériát, mint Izlandnak Horvátországot.

Megérte megnézni?

Ha valakinek 17 óráig tartott a munkaideje, akkor minden gond nélkül elindulhatott haza, a szünetben simán felvehette a mérkőzés fonalát, az érdemi dolgok pedig úgyis a második félidőben történtek. Az már megnézésre érdemes volt.

D-csoport, 2. forduló

Nigéria–Izland 2–0 (0–0)

Gólszerző: Musa 2

Borítókép: AFP/Europress