Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Foci-vb ez volt, ez lesz: szappanoperák, poszterhősök

Foci-vb ez volt, ez lesz: szappanoperák, poszterhősök

Modric vezetésével parádéztak a horvátok, Mbappé rekorder lett, a dánok is jól állnak, az argentinok meg egy lépésre vannak a teljes megsemmisüléstől.

 

A nap gólja

Luka Modric 25 méterre az argentin kaputól teljesen üresen kapott labdát, a rátámadó védő mellett csinált egy lövőcselt, majd úgy tett, mintha balra indulna, aztán tolt egyet jobbra a labdán, és irgalmatlanul nagy gólt lőtt a kapu bal oldalába. Zseniális megoldás volt!

World Cup on Twitter

MODRIC JUST SCORED THIS GOAL VS ARGENTINA. WHAT A PLAYER 🔥🔥🔥 https://t.co/XoxWchO7zZ

A nap akciója

Modric miatt nem kaphatta a dán Christian Eriksen a nap legszebb gólját, a dánok akciója viszont gyönyörű volt, ezért mindenképpen megérdemli az együttes, hogy kiemeljük a találatot: remek labdaátvétel, szép passz és pazarul kivitelezett lövés. Szép volt, na!

#Eriksen hizo este golazo en el empate 1-1 de #Dinamarca con #Australia #Russia #WorldCup #photooftheday #soccer #deportes #futbol #fotodeldia #toqueencorto

315 Likes, 2 Comments – Toque en Corto 22K (@toqueencorto) on Instagram: “#Eriksen hizo este golazo en el empate 1-1 de #Dinamarca con #Australia #Russia #WorldCup…”

A nap gólszerzője

Csak idő kérdése volt, hogy Kylian Mbappé legyen a legfiatalabb francia vb-gólszerző. Az eddigi rekorder Trezeguet 20 évesen és 246 naposan talált be, s mivel gyakorlatilag biztos volt, hogy Mbappé gólt fog lőni a vb-n, csak ki kellett várni ezt a pillanatot. Ez Peru ellen jött el, így a franciák ifjú csillaga 19 évesen és 183 naposan lett vb-gólszerző.

fotó: AFP/Europress

A nap hibája

Még most sem értjük, mi volt Caballero kapus terve, de tény, nevéhez (úriember) méltóan szolgálta ki az ellenfélnél játszó Rebicet. A két gárda állapotáról pedig sokat elárult ez a gól: amíg az argentinok betliztek, addig az önbizalomtól duzzadó horvátok remek gólt szereztek, Rebic meg se várta, hogy leessen a labda, hanem látványos mozdulattal, a levegőből bombázott a léc alá.

⚽️442oons⚽️ on Twitter

Willy Caballero tonight… #ARGCRO https://t.co/RM36Yxet9v

A nap orosz szava

Трагедия – tragédia

Az argentinok játéka. Ennél többet nem is kell ide írni.

A nap zenéje

Több mint 32 millióan hallgatták meg a Youtube-on a perui indiánok dalát, mi most ezzel siratjuk el a dél-amerikai együttest, amelynek játékába két meccs alatt is beleszerettünk és három sem lesz elég ahhoz, hogy beteljünk vele. A 1982 után először vb-szereplő Peru őszinte, bátor futballt nyújtott, mentek előre, ahogy csak bírtak, viszont magukat verték meg: 180 perc, 0 gól. Így nem lehet továbbjutni. Ennél még a Blahán pánsípoló és cd-t áruló kamuindiánok is hatékonyabbak. Pedig ők csak gyenge utánzataik a perui hősöknek.

El condor pasa – PERU

Peruvian melody

A nap szertefoszlott mítosza

Amióta világ a világ, Argentína világbajnoki favorit, ráadásul jelenleg náluk játszik a világ egyik legjobb labdarúgója, Lionel Messi. Ez azonban semmit sem jelent, derült ki Izland és Horvátország ellen.

Egyedül Messi sem tud csodát tenni, ráadásul láthatóan fásult, fáradt és tanácstalan, a gárda játékában nincs elképzelés, a mai futballban pedig már kevés az, hogy „adjuk oda a sztárnak és majd ő megoldja” felfogás. Főleg, ha a társak többsége középszerű labdarúgó, márpedig az argentin együttesben néhány kiválóságot leszámítva átlagos focisták szerepelnek. Olyanok, akikkel csak akkor lehetne vb-t nyerni, ha tökéletes taktikával játszanának. Ahhoz viszont egy szövetségi kapitány is kellene.

Fontos gondolatok, amelyekkel szinte minden társaságban úgy tűnik, hogy láttad és értetted a csütörtöki meccseket

A dán válogatott ezúttal is továbbjutásra esélyes csapatként játszott, s noha döntetlenre végzett Ausztráliával, az európai együttes jobb futballt nyújt, viszont a záró fordulóban Franciaországgal találkozik, míg az ausztrálok Peruval. A franciák ráadásul eddig tökélyre fejlesztették a gyenge játékkal való pontmaximalizálást, két kör alatt továbbjutottak és ha a vagonnyi világsztár egyszer focizni is elkezd, akkor nehéz lesz őket megállítani. A horvát válogatott remekül felkészült a taktika nélkül futballozó Argentínából, ügyesen megfojtotta a rivális játékát, az enervált Messi csak kóválygott a pályán, de a társai is tanácstalanul kószáltak. Ez a horvát csapat viszont sokra viheti még a vb-n.

fotó: AFP/Europress

Ezért nézd meg a mai mérkőzéseket

  1. Brazília–Costa Rica (14:00)

Neymar öt napja varázsolt Svájc ellen, négy napja a módszeres aprítása jelentette a témát, három napja bicegett az edzésen, két napja varázsolt a tréningen, míg egy napja már senki sem beszél a feje tetején viselt tál spagettiről. Ma meg remélhetőleg futballozni is fog, ha igen, akkor brazilok megszerzik az első győzelmüket.

fotó: AFP/Europress

  1. Nigéria–Izland (17:00)

Peru mellett Izland a világbajnokság másik nagy kedvence, s bizony, ezúttal is sokan szorítanak majd a szimpatikus kiscsapatnak, amely győzelmével hatalmas lépést tehet a továbbjutás felé, Nigériának viszont az életben maradás a tét.

  1. Szerbia–Svájc (20:00)

Nem ígérjük, hogy szép meccs lesz, viszont küzdelmes biztosan, ha minden tíz szabálytalanságra jut egy gól, akkor már elégedettek lehetünk majd.

Borítókép: AFP/Europress