Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kislánya született az új-zélandi miniszterelnöknőnek

Kislánya született az új-zélandi miniszterelnöknőnek

A BBC számolt be róla először, hogy megszületett az új-zélandi miniszterelnöknő, Jacinda Ardern első gyermeke, egy kislány. Ardern négy nappal a szülés várható időpontja után ment be egy aucklandi kórházba. A 37 éves miniszterelnöknő mindösszesen hat hét szülési szabadságra megy, addig Winston Peters hivatali helyettese látja el a kormányfői teendőket.

Ardernt októberben választották meg, januárban jelentette be, hogy várandós. Akkor kisebb médiacirkusz övezte a bejelentést, mely után a kormányfő kénytelen volt megszólalni és elmondani, hogy nem ő az első nő, akinek gyermeke születik.

Fotó: AFP/Europress/Új-zélandi miniszterelnöki hivatal

A miniszterelnöknő Instagram oldalára már töltött is fel fotót a szülés utáni pillanatokról. A képhez azt írta, kislánya csütörtökön helyi idő szerint hajnal háromnegyed ötkor adott életét kislányának, aki 3,31 kilogrammal látta meg a napvilágot. A nevét egyelőre nem közölték.

Borítókép fotó: AFP/Europress/Christophe Archambault