Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Két távolsági busz versenyzett egymással, az egyik sofőr a mobiljával vette a száguldozást

Két távolsági busz versenyzett egymással, az egyik sofőr a mobiljával vette a száguldozást

Két helyközi járatos autóbusz mérte össze az erejét a 83-as főúton, Tét felé, a sávok között lavírozva versenyeztek egymással, úgy, hogy az egyik sofőr – az utas által készített videón hallottak szerint 80 km/h sebesség mellett – csak félkézzel vezetett, mert a hajszát a mobiljával rögzítette.

A hátul haladó jármű vezetője próbálkozott, de nem sikerült előznie, vagy azért, mert az autósok szembe jöttek a szomszédos sávban, vagy azért nem, mert az első a busz középre húzódott.

A manővert telefonjával a hátsó busz vezetője és az egyik utasa is rögzítette, kommentárokkal megfűszerezve. A telefonos felvétel önmagában is veszélyes, a sofőr a verseny hevében vélhetően nem gondolt a kilenc áldozatot követelő ceglédbérceli tragédiára. (Mint ahogy ez a győri sofőr sem)

Az alig több mint másfél percben többek között:

0:11-nél egy jobbra ívelő kanyarban az első busz az úttest közepére húzódik, az őt követő busz viszont gyakorlatilag a szembe jövő forgalom sávjában halad, mégpedig úgy, hogy az első busztól be sem látja a jobbkanyart. Vagyis ha szemből érkezett volna valaki, nagy eséllyel frontális ütközés lett volna az életveszélyes mutatvány vége.

0:20-nál a hátsó busz 2 másodperccel azelőtt tér vissza a saját sávjába, hogy odaérne a szemből jövő teherautó

0:37-nél ugyanezt eljátssza.

0:49-nél és 0:56-nál is látszódik, mennyire kidől a kocsiszekrény, az autóbusz biztos, hogy többel ment, mint 50 km/h-val.

1:24-nél rendre int a sofőr: 80-al megyek, ne előzgess!

A felvétel végén látszik, hallatszik, ahogyan az első busz sofőrje nem találta annyira viccesnek a próbálkozásokat.

„Most már a rendőrségre megy, ez nem játék, gyerekek!”

– kiabálták a másik buszból.

Az autóbuszok egyébként az Északnyugat-Magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-hez tartozhatnak. Felhívtuk az ÉNYKK-t, hogy látták-e a videót, felelősségre vonják-e a buszsofőrt. Írásban kérték a kérdéseinket, jelenleg várjuk a választ, ahogy megérkezik, frissítjük a cikket.

UPDATE: Időközben azt az információt kaptuk, hogy a hátul haladó busz valószínűleg nem az ÉNYKK-hoz tartozik, ennek megerősítésére szintén várjuk a Zrt. válaszát.