Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Az LMP betiltaná a Red Bull Air Race-t

Az LMP betiltaná a Red Bull Air Race-t

Az LMP online petíciót indított annak érdekében, hogy tiltsák be a Red Bull Air Race-t. Kanász-Nagy Máté, a párt országos elnökségének titkára sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a verseny bebizonyította, hogy a kormány nem a kisemberek, hanem a nagytőke és a multik oldalán áll. Ráadásul a Red Bull Air Race miatt a káosz is csak nagyobb lesz a fővárosban, mert közben a belvárosi lezárások is elindultak.

A sajtótájékoztatón részt vett Turcsán Szabolcs, a párt országos elnökségének tagja, aki felháborítóan soknak nevezte a verseny 1,9 milliárd forintos állami támogatását. Mindeközben a cég 13 millió forint területfoglalási díjat fizet – fűzte hozzá. Az 1,9 milliárd forintos állami támogatásból közel négyezer hajléktalan számára lehetne teljes ellátást biztosítani – hívta fel a figyelmet.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a petícióval nem a hétvégi versenyt akadályoznák meg, hanem a jövő évit és az azt követőeket.

Azokra a felvetésekre, hogy más zajos rendezvényeket, például a Sziget Fesztivált vagy a Hungaroringen rendezett versenyeket betiltatnák-e, Turcsán Szabolcs azt felelte, hogy a Szigeten betartják a környezetvédelmi határértékeket. A Hungaroring eredetileg úgy épült, hogy ott csak évi néhány versenyt rendeznek, most viszont szinte minden hétvégén versenyek vannak, ezért felül kell vizsgálni, hogy „meddig engedjük meg ezt a Hungaroringnek” – tette hozzá.