Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A Zoom.hu olvasóinak többsége elvenné Orbán Viktor játékszerét

A Zoom.hu olvasóinak többsége elvenné Orbán Viktor játékszerét

Lezárult a Zoom.hu házi nemzeti konzultációja a Tiltólistás Tevékenységekről és Jelenségekről: olvasóink arról szavazhattak, mit tiltsanak még be az alaptörvényben. A meddőségtől Soros Györgyön át a fogszuvasodásig széles volt a skála. Íme, a végeredmény!

Ha a Zoom.hu olvasói írhatnák az újabb alaptörvény-módosítást, Orbán Viktor nagyon szomorú lenne. A kormányfő által meghirdetett alkotmányozási roham nyomán elindítottunk ugyanis egy házi nemzeti konzultációt a Tiltólistás Tevékenységekről és Jelenségekről:

Itt a Zoom.hu nemzeti konzultációja: Ön mit tiltana még be az Alaptörvényben?

A hajléktalanság már kipipálva, de a papír sok mindent elbír: lenne még néhány ötletünk. Elindítjuk a Zoom.hu nagy nemzeti konzultációját a Tiltólistás Tevékenységekről és Jelenségekről. Szavazzon arról, mit tiltsanak még be! Szerdán szavaz az Országgyűlés az alaptörvény újabb, immár 7.

A Zoom.hu olvasói ezen arról szavazhattak, mit tiltsanak még be. Tizenkét tiltólistára szánt témát bocsátottunk szavazásra, a meddőségtől Soros Györgyön át a fogszuvasodásig.

A legtöbben – csaknem minden második olvasónk – arra szavaztak, hogy a beteges stadionépítést tiltsák be.

A második legfontosabb dolog, amit olvasóink az alaptörvényben rögzítenének az, hogy tilos lenne olyan pártra szavazni, amely nem a Fidesz-KDNP – ezt a kérdőívünket kitöltők csaknem 11 százaléka támogatná. Dobogós helyezést ért el az alkoholizmus tiltása is. Íme a sorrend (három nap alatt, csütörtök reggelig 330 szavazat érkezett):

 

Ismételjük át, miket és miért éppen ezeket javasoltuk alkotmányos tiltólistára venni:

Alkoholizmus: egy-egy pohár vörösbor jótékony hatással lehet az egészségre, és néhanapján még nótára is fakasztja az embert az alkohol, de a mértéktelen fogyasztása komoly károkat okoz. Magyarországon 2,5 millió nagyivóvan, és Európán belül Magyarországon halnak meg a legtöbben az alkohol miatt.

Beteges stadionépítés: senki sem vitatja, hogy a tízmillió Puskás Öcsi országában nagyobb szükség van stadionokra, mint CT-készülékekre vagy lélegeztetőgépre, és hiába épülnek kórházak, ha a szűk folyosón nem lehet focizni. Ám itt is – mint az alkoholnál – a mértékletesség a lényeg: ne essünk túlzásokba!

Forrás: Facebook/Orbán Viktor

Szerencsejáték-függőség: Magyarországon 130 ezer szerencsejáték-függő van, ami súlyos pszichés és anyagi gondot jelent számukra. Vannak persze a szerencsejátéktól „másként függők” is, mint a zsíros szerződéseket nyerő baráti cégek, és persze Andy Vajna, aki tavaly 7 milliárdot nyert a kaszinóin.

Andy Vajna MTI Fotó: Komka Péter

Meddőség: nem kell magyarázni, hogy a meddőség alkotmányos tilalma – persze a nemzeti rugdalódzók terítése mellett – mekkora segítség lenne a kormány demográfiai céljai megvalósításában. Az biztos, hogy a nemzethalál belengetésénél és Budaházy Edda „fialtató” videójánál többre van szükség.

Fogszuvasodás: a Föld lakosságának 95 százalékát érinti a fogszuvasodás, ami Magyarországon is népbetegség. És ha már itt tartunk: ha nem lenne fogszuvasodást, talán Orbán Viktor fogorvosa sem került volna az OLAF célkeresztjébe.

Mindenkinek lehetne ilyen szép mosolya Forrás: Facebook/Novák Katalin

Biciklizés: egyre több fővárosi kerület tiltja be a beerbike-okat, de nem szabad itt megállni. A Nagykörúton belüli hippi értelmiség játékszerét már Tarlós István főpolgármester is többször elítélte, ideje ehelyett előnyben részesíteni a nemzeti hagyományokkal rendelkező lovaglást:

Férfiaknál szandál viselése zoknival: vannak dolgok, amelyek külön-külön jók, mint a sör és a bor, de jobb, ha nem keverjük őket. Ilyen a zokni és a szandál is, ami együtt olyan divatbaki, hogy Lakatos Márk, a Kárpátok Jean Paul Gaultier-ja is sírva fakad, pláne a nemzeti divatipar nagyasszonya, Orbán Ráhel.

Férfiaknál szandál viselése zoknival: vannak dolgok, amelyek külön-külön jók, mint a sör és a bor, de jobb, ha nem keverjük őket. Ilyen a zokni és a szandál is, ami együtt olyan divatbaki, hogy Lakatos Márk, a Kárpátok Jean Paul Gaultier-ja is sírva fakad, pláne a nemzeti divatipar nagyasszonya, Orbán Ráhel.

Erről beszélünk Fotó: Getty Images/Mauricio Santana

Banyatank: a gurulós bevásárlótáskákat, vagyis banyatankokat csak a városokból kellene kitiltani. Kiváló manőverező képességük és elpusztíthatatlanságuk azonban alkalmassá, sőt kívánatossá teszi őket a déli határszakasz védelmében történő bevetésre, így odavezénylésük lenne indokolt.

Fotó: AFP/Europress

A nem évszaknak megfelelő időjárás: a kormány próbálkozott az időjárás-jelentés központosításával, de hasznosabb lenne az időjárás államosítása, így sose mosná el az eső Orbán Viktor beszédét, augusztus 20-án tűzijáték helyett lehetne meteorzápor, a felcsúti mezőkön pedig mindig bőséges eső hullana a magyar gabonára. Addig is betilthatnák viszont a rossz, évszakidegen időt.

Mindig ilyen lehetne, hát nem csodálatos? MTI Fotó: Máthé Zoltán

Olyan pártra szavazni, amely nem a Fidesz-KDNP: sokakat talán mulattat választások idején az ellenzéki pártok marakodása, összefogás-vitája, ami remek népszórakoztató program ugyan, de mégis azzal a kockázattal jár, hogy ezek a pártocskák valamilyen mérhető eredményt érhetnek el. Ez veszélyes!

Orbán Viktor a választás éjszakáján Fotó: Veres Viktor

Minden olyan sport, ami nem foci, ulti vagy lövészet: a legtöbb sportban csak maszatolnak és lihegnek, ráadásul semmi értelmük sincs. De van három, ami más: a futballt nem kell magyarázni, azt Orbántól tudjuk, hogy az ultizás kormányfői erény, lövészet nélkül pedig mihez kezdene Semjén Zsolt?

Forrás: Facebook/Orbán Viktor

Soros György: ehhez tényleg nem kell semmilyen magyarázat. Ha valaki mégis átaludta volna az elmúlt 3 évet, röviden az van, hogy Soros kezdetben szimpatikus fickónak tűnt, de ma már Orbán Viktor is másképp emlékszik rá. Csak a gond van vele, jobb lenne betiltani. Mert például ilyeneket csinál:

Borítókép: Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc meccset néz / MTI Fotó: Koszticsák Szilárd