Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Hadházy Ákos kilép az LMP-ből

Hadházy Ákos kilép az LMP-ből

Az LMP etikai bizottsága tovább súlyosbítaná Hadházy Ákos kétéves eltiltását a tisztségek viselésétől, ezért a volt társelnök úgy döntött, otthagyja a pártot. A parlamenti mandátumát megtartja – derült ki a 24.hu-nak adott interjújából.

“Ha én komolyan akarok a korrupciós ügyekkel, az EU-ügyészséghez csatlakozás kikényszerítésével, a sajtószabadság, a demokrácia maradékának és a bíróságok védelmével foglalkozni, akkor még ez előtt az egészen ciki és méltatlan eljárás előtt ki kell lépnem a pártból. Akkor is, ha ez nagyon nehezemre esik, mert büszke vagyok arra, amit ezzel a párttal együtt véghezvittünk” – jelentette ki, úgy érzi, az újabb fegyelmi eljárás után már nem maradt lehetősége arra, hogy belülről győzze meg a pártot.

“Remélem, hogy legalább azt az egy mandátumot, ami nekem jutott, az én munkámnak köszönhetően kapta meg a párt. Ezért meg fogom tartani a mandátumom” – mondta listás parlamenti helyének sorsáról.