Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Fél lábbal még klubjánál marad az új futballkapitány

Fél lábbal még klubjánál marad az új futballkapitány

Marco Rossi élete legboldogabb napjának nevezte a keddit, amikor kinevezték. Dunaszerdahelyről egyelőre nem köszön el.

Élete egyik legboldogabb napjának nevezte a mait Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott kedden kinevezett új szövetségi kapitánya.

“Nehéz kifejeznem, mekkora örömmel tölt el és mennyire büszke vagyok arra, hogy annak a válogatottnak a kispadjára ülhetek le, amelyet egykor Aranycsapatnak neveztek. Büszke vagyok, hogy azt az országot képviselhetem, amely befogadott és jobban megbecsül, mint ahogy azt megérdemlem” – írta a Facebookon a Honvéd volt edzője, aki kedden lett a magyar válogatott kapitánya a négy meccsén reménytelen formát mutató George Leekens helyett.

“Amit ígérhetek az a profizmus, a szenvedély, a szeretet és a rengeteg munka” – írta Rossi, aki arra is emlékeztetett, hogy fogadalmat tett, ha újra Magyarországon fog dolgozni, akkor megtanul magyarul. Megfogalmazása szerint most nincs más választása.

Volt, vagy inkább leendő klubja, a Dunaszerdahely is lereagálta az eseményeket, szerda reggel közleményben tudatta, hogy “tudomásul veszi a tényt, hogy Marco Rossi elfogadta a Magyar Labdarúgó-szövetség ajánlatát, és ő lett a magyar felnőttválogatott szövetségi kapitánya az elkövetkező két évre.”

Sok sikert kívánnak az olasz szakembernek, mégis távolságtartónak tűnik a közlés, amiből kiderül, hogy az Európa -ligában még Rossi irányítja a DAC-ot, amennyiben nem találják meg utódját. Ugyanis Rossi nemcsak 24 év után csinált először bajnokot a Honvédből, hanem idén 25 év után vezette ki újra európai kupába a csallóközi klubot.

Rossi első meccse egyben első tétmeccse lesz: az új sorozatban, az Európai Nemzetek Ligájában mutatkozik be ő és a csapat szeptember elején Finnországban. (MTI, Zoom.hu)