Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Megválaszoljuk a Google-nek feltett legfurcsább kérdéseket

Megválaszoljuk a Google-nek feltett legfurcsább kérdéseket

Vannak égető vagy kínos kérdések, amit az ember nem mer barátainak, családtagjainak szegezni, ilyenkor jön jól a Google. A keresőmotorral másodpercenként 40.000 keresést indítanak másodpercenként, a Mobiles.co.uk egyik munkatársa pedig végzett egy kutatást, hogy ezek között mik a legbizarrabb kérdések.

Mi egyben meg is válaszoljuk őket, hogy már guglizni se kelljen.

1. A kakasok akkor kukorékolnak, amikor akarnak?

Általában igen, de legtöbbször pirkadatkor. Amúgy van erre egy remek és vicces videó David Tennanttel, csak érteni kell hozzá angolul:

2. Hány ujja van egy orrszarvúnak?

Az orrszarvúfélék 5 faja a páratlanujjú patások rendjébe tartozik, és mindegyik lábukon három lábujj található.

3. Miért van az arcod a fejeden?

Mert a South Park egyik epizódja óta tudjuk, ilyen lenne, ha a segged lenne az arcod helyén:

4. Az uborkának miért van sampon íze?

Az uborkának nincs sampon íze. Ha valaki így érzi, akkor íztévesztő, ami egyébként kemoterápián átesett daganatos betegeknél gyakori. Amúgy szinte soha. Furcsamód a gyakorikérdések.hu-n is előjött ez, nagyon kedves emberek pedig próbálták is megválaszolni:

5. Mi a pandák átlagos testsúlya?

A felnőtt óriáspandák testsúlya 70 és 125 kilogramm között változik. Ennél a fun factnél egyébként érdekesebbek a cuki pandás videók, de segítünk, itt egy összeállítás erről is:

6. Milyen hosszú egy spagetti?

256 mm.

7. Hogyan nőhetek magasabbra?

A négyszeres aranylabdás Lionel Messi tízesztendősen mindössze 125 centiméterre nőtt, ezért növekedési hormont kapott, de ezt csak nagyon indokolt esetben írja fel az orvos, ráadásul a naponta adagolandó injekciókúra nagyon drága.

8. A Mandela-effektus bizonyítja a párhuzamos univerzumok létezését?

Ennek a (tudományosságot totálisan nélkülöző) elméletnek az az alapja, hogy a legtöbb ember fejében az él, hogy a dél-afrikai Nelson Mandelát miután bebörtönözték, nem sokkal később ki is végezték apartheidellenes tevékenysége miatt. A valóság azonban az, hogy Mandelát 1990-ben kiengedték, 1993-ban béke Nobel-díjat kapott, míg 1994-ben elnökké választották és csak 2013-ban hunyt el. Az elméletre szokták felhozni még példaként a Star Wars-franchise legtöbbet idézet mondatát, amely során Darth Vader bevallja Luke-nak, hogy ő az édesapja. A legtöbb ember úgy emlékszik, hogy „Luke, én vagyok az apád”, de valójában a mondat így hangzik:

„Nem, én vagyok az apád!”.

Emellett a emberek többsége ha maga elé képzeli a Monopoly-n található figurát, fel tudja idézni, hogy bajszos, cilinderes és monoklit visel. Az egyetlen probléma, hogy egy ilyen logó sincs, amin monokli lenne rajta. Az elmélet szerint a kollektív tudat azért van megvezetve ennyire, mert a párhuzamos univerzumokból valahogy átszivárog egy másik kollektív eszencia. Ez persze csak béna konteó, nincs valóságalapja, de legalább nem olyan kártékony elmebaj, mint a laposföld-hívők összeesküvés-elméletei.

9. A helikopterek tudnak fel-le repülni?

Igen.

10. Mennyi az élettartama egy kérésznek?

A kérészek lárvaállapota néhány hónaptól 3 évig is tarthat, ez követi a szubimágó állapot, ekkor még nem ivarérettek (ez néhány órától néhány napig tarthat), majd ivarérett imágó állapotuk ugyancsak pár órától pár napig tarthat, majd párzás után elpusztulnak.

Egyébként amikor szerkesztőségünk tagjai az egész országot átszelő medvét követték, véletlenül belebotlottak egy tiszavirágzásba:

11. Hogyan szerezhetnék a férjemnek agyátültetést?

Sehogy.

12. Ki engedte ki a kutyákat?

Az erre rákeresők valószínűleg az alábbi dalra gondoltak:

13. Az emberek hány százaléka látott már szellemet?

Globális adat nincs, de az amerikaiak 18%-a úgy véli, már igen.

14. Mi a világ legjobb vicce?

A Monty Python egyik szkeccsének ez a címe. (HAHA!)

15. Hol vannak a kulcsaim?

Ha ezt a Google-tól kérdezed, végérvényesen elveszett vagy és szánlak érte.

16. Hogyan tisztítja a fülét egy zsiráf?

Az akár 55 centisre is növekedő nyelvével.

17. Mi történik a régi falábakkal?

Kidobják vagy újrahasznosítják őket.

18. Hol találhatok aranyat?

Szomorú dolog ez, de minden természetben található kincs a magyar állam tulajdona, szóval mindegy is. ¯\_(ツ)_/¯

19. A kacsák miért nem csúsznak el a jégen?

Ők is elcsúsznak.

20. Hogyan építhetek időgépet?

Először készíts egy fluxuskondenzátort, ami az idő fluxusait tárolja, aztán építsd bele egy DeLoreanbe. Ezután már csak fel kell gyorsítani az autót 88 mérföld/óra (MPH) sebességre (141,6 km/h), és az előre beállított dátumra ugrik a jármű.