Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Koppenhágai nagykövet lesz Altusz Kristóf

Koppenhágai nagykövet lesz Altusz Kristóf

A hvg.hu vette észre a Magyar Közlönyben kedden, hogy Altusz Kristóf helyettes államtitkári megbízatása július 15-től megszűnik a Külügyminisztériumban.

Az atv.hu-nak fideszesek források azóta megerősítették, hogy koppenhágai nagykövet lesz a kormány CEU-főtárgyalója. Altusz nagyköveti pozíciójáról már tavaly ősszel megszületett a döntés – írja a portál.

Budapest, 2016. november 15.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) éves meghallgatásán az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának ülésén 2016. november 15-én. Balról Altusz Kristóf, a Külgazdasági és Külügyminisztérium európai és amerikai kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) európai és amerikai ügyekért felelős helyettes államtitkárának a nevét akkor ismerte meg a nyilvánosság, amikor miniszterelnöki megbízottként ő tárgyalt a Lex CEU ügyében.

2015-ben, a menekültválság idején is Altusz Kristóf volt a magyar főtárgyaló az osztrák kormánnyal, korábban a berlini nagykövetségen dolgozott beosztott diplomataként. De ő volt az is, aki a Times of Maltának adott interjúban elárulta, hogy a kormány tavaly 1291 menedékkérőt befogadott, oltalmazotti státuszban.